Halászlé pontyból és harcsából
2015-03-13- Típus: Halászlé receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 35 perc
A halászlé ezúttal pontyból, harcsából és belsőségből készült.
Ezeket szerezd be:
- 1 kg pontyfilé
- 0.5 kg harcsafilé
- 20 dkg halbelsőség (tej és ikra)
- 2 db vöröshagyma
- 2 db csípős hegyespaprika
- 4 db chilipaprika
- 2 db paradicsom
- 1 db krumpli
- 70 g sűrített paradicsom
- 200 g halászlé sűrítmény
- 1 evőkanál paprikakrém
- só (ízlés szerint)
- őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- 1 dl vörösbor
- 1 evőkanál zsír
- 1,5 l víz
1. Lépés
A halakat felvágom, besózom, s beteszem a hűtőbe a belsőséggel együtt.
2. Lépés
Főzéskor a hagymát apróra vágom, a paprikákat, a paradicsomot, s a krumplit felvágom.
3. Lépés
Egy lábasban a hagymát zsíron megdinsztelem, felöntöm vízzel, sózom, borsozom, szórok bele bőségesen őrölt paprikát, hozzáadom a paprikát, paradicsomot a halászlésűrítményt, s a sűrített paradicsomot.
4. Lépés
Amikor felforrt, egy krumplinyomóval megnyomkodom, s beleteszem a halakat, majd kicsit később a belsőséget, s végül beleöntöm a bort.
5. Lépés
Amikor megfőtt, tálalok. Teszek rá egy chilipaprikát.
TIPP: Jó kis fehér kenyeret és vörösbort ajánlok mellé.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
4 567 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
981 kcal -
Zsír
45,4 g -
Koleszterin
541 mg -
Szénhidrát
30,9 g -
Cukor
6,3 g -
Fehérje
104,8 g