Halászlé pontyból és harcsából

2015-03-13
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 35 perc

A halászlé ezúttal pontyból, harcsából és belsőségből készült.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg pontyfilé
  • 0.5 kg harcsafilé
  • 20 dkg halbelsőség (tej és ikra)
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 db csípős hegyespaprika
  • 4 db chilipaprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 db krumpli
  • 70 g sűrített paradicsom
  • 200 g halászlé sűrítmény
  • 1 evőkanál paprikakrém
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • 1 dl vörösbor
  • 1 evőkanál zsír
  • 1,5 l víz

1. Lépés

A halakat felvágom, besózom, s beteszem a hűtőbe a belsőséggel együtt.

2. Lépés

Főzéskor a hagymát apróra vágom, a paprikákat, a paradicsomot, s a krumplit felvágom.

3. Lépés

Egy lábasban a hagymát zsíron megdinsztelem, felöntöm vízzel, sózom, borsozom, szórok bele bőségesen őrölt paprikát, hozzáadom a paprikát, paradicsomot a halászlésűrítményt, s a sűrített paradicsomot.

4. Lépés

Amikor felforrt, egy krumplinyomóval megnyomkodom, s beleteszem a halakat, majd kicsit később a belsőséget, s végül beleöntöm a bort.

5. Lépés

Amikor megfőtt, tálalok. Teszek rá egy chilipaprikát.

TIPP: Jó kis fehér kenyeret és vörösbort ajánlok mellé.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

2 439 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Halászlé tésztával és csípős paprikával

  • Gyors halászlé tésztával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    981 kcal
  • Zsír

    45,4 g
  • Koleszterin

    541 mg
  • Szénhidrát

    30,9 g
  • Cukor

    6,3 g
  • Fehérje

    104,8 g