Gyros hús recept
2012-04-17- Típus: Gyros húsok, Sovány húsételek
- Nemzetiség: Görög
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 60 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 1:35 p
Ki ne szeretné a görög receptet? Most megtudhatod, hogyan készítsd el könnyen.
Ezeket szerezd be:
- 1 vöröshagyma, darabokra vágva
- 1 kg bárány- vagy marhahús
- 1 evőkanál darált fokhagyma
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál szárított majoránna
- 1 teáskanál őrölt szárított rozmaring
- 1 teáskanál őrölt szárított kakukkfű
- 1 teáskanál őrölt fekete bors
- só
Recept elkészítése
1. Helyezze a hagymát egy konyhagépbe és darabolja egészen finomra. Tegyük a hagymát egy keverőtálba a csíkokra vágott bárány- vagy marhahússal. (Használhatunk csirke, pulykahúst is.)
2. Ízesítsük fokhagymával, oreganoval, köménnyel, majoránnával, rozmaringgal, kakukkfűvel, borssal és sóval. Jól keverjük össze a kezünkkel, amíg jól össze nem keveredik. Fedjük le és tároljuk hűtőszekrényben 1-2 órát, hogy az ízek összekeveredjenek.
3. Melegítsük elő a sütőt 165 ° C-ra. Helyezzük a fűszeres húsokat egy olívaolajjal megkent tepsibe. Süssük addig, amíg a gyroshús már rózsaszín lesz a közepén, körülbelül 45 percig vagy kívül barnulásig. Félúron rázogassuk meg a tepsit, hogy a hús minden része egyenletesen süljön.
Tálaljuk pitában sok zöldséggel, hagymával, paradicsommal, sült krumplival.
Értékelések
(4.8 / 5)
8 személy értékelt
15 047 megtekintés