Csirkemell ropogósan

2012-05-21
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 45 perc

A csirkemellet azért szeretem, mert változatosan készíthetjük el. Most egy mézes-ketchup-os változatot osztok meg veletek.

Ezeket szerezd be:

  • 4 szelet Csirkemell filé
  • 1 evőkanál Méz
  • 1 evőkanál Ketchup
  • 3 evőkanál Olaj sütéshez
  • Bazsalikom
  • Csipetnyi Kakukkfű
  • Késhegynyi Cayenne-i bors

1. lépés

A vékony (A vékonyság itt is relatív – Ki milyen vastagon szereti a husit) csirkemellet megsózzuk és borsozzuk.

2. lépés

Elkészítjük a pácot. A mézet, ketchupot, kakukkfüvet, bazsalikomot és késhegynyi cayenni borsot jól összekeverjük egy tálban, majd rákenjük a csirkemellre. Ha ezzel végeztünk, akkor kb. 15 percig pihentetjük, hogy ízletes legyen majd a husikánk.

3. lépés

Ha lejárt az idő, akkor forró olajba (vigyázz meg ne égesd magad!) gyorsan kisütjük őket jó alaposan, mindkét oldalon. Köret igazából lehet bármi. Ha nincs fogyókúra, akkor sült krumpli, rizs. Ha van, akkor saláta, savanyúság. 90 naposoknak húsnap alkalmából tökéletes lehet.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4.6 / 5)

4.6 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

8 855 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kacsamell vele sült újkrumplival, répával és párolt rizzsel

  • Berlini sertéscsülök

  • Főtt füstölt csülök

  • Zöldborsós pulykamell falatok paradicsommal

  • Vörösboros sült csülök hagymás krumpliágyon gombapaprikással

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    254 kcal
  • Összes Zsír

    13,4 g
  • Koleszterin

    73 mg
  • Szénhidrát

    5,6 g
  • Cukor

    5,2 g
  • Fehérje

    26,9 g