Vodkával flambírozott banán vanília fagylalttal

2015-09-04
  • Hány főre: 1
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Ez a legjobb a flambírozáshoz. Vodka is volt. Hát akkor rajta!

Ezeket szerezd be:

  • 1 db banán (érett)
  • 1 ek vaj
  • 1 csipet fahéj (fahéjas cukor)
  • szerecsendió (ízlés szerint)
  • 1 tk cukor
  • 3 cl vodka
  • 4 gombóc vaníliafagylalt
  • 1 szál menta (1 csúcs)

1. lépés

A banán héját leveszem.

2. lépés

Egy serpenyőben megolvasztom a vajat. Beleteszem a banánt, megszórom a fahéjas cukorral. A vajban megforgatom a banánt. Rászórom a cukrot, majd ráöntöm a vodkát. Meggyújtom.

3. lépés

A banánt kiveszem és egy tányérra teszem. Ráöntöm a karamelizálódott szószt. Mellékanalazom a fagylaltot az adagolóval. Teszek rá egy mentacsúcsot.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 349 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Körte leveles tésztában

  • Gyömbérrel, fahéjjal sült alma

  • Brandyvel flambírozott körte vaníliafagylalttal

  • Fagyis körtedesszert

  • Sült sárgadinnye

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    611 kcal
  • Zsír

    29,6 g
  • Koleszterin

    101 mg
  • Szénhidrát

    69,2 g
  • Cukor

    52,5 g
  • Fehérje

    7,1 g