Mazsolás kalács recept
2012-04-06- Típus: Desszertek, Húsvéti recept, Kalács
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 60 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 1:35 p
Ezeket szerezd be:
- 2,5 bögre liszt
- 25 g olvasztott vaj
- 0,5 bögre cukor
- 1 csomag élesztő
- 50 g vaj
- 2 db tojás
- fél bögre tej
- fahéj
- mazsola
Elkészítés
1. Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, majd hozzákeverjük a liszthez, hozzászitáljuk a cukrot, keverjük el benne a két tojást a vajat. A tésztát jól keverjük össze és dagasztjuk. A végeredmény egy nagyon nyúlós és ragacsos tészta lesz.
2. Helyezzük egy nagy tányérba, szórjunk a tetejére lisztet és 30 percig dagadni hagyjuk. A legjobb ha valami melegebb helyre tesszük, így hamarabb megkel.
3. A dagasztás után fél centisre kinyújtjuk, megkenjük az olvasztott vajjal, majd fahéjjal és mazsolával megszórjuk a tészta tetejét. Feltekerjük és ketté- vagy három felé vágjuk. A két vagy három rudat ízlés szerint összefonjuk, vagy karikába tekerjük és egy kalácsformába, vagy hűálló vajazott sütőformába tesszük. Hagyjuk még 30 percet kelni!
4. Ezután sütőbe tesszük 30 percre 160 °C-on sütjük, majd lejjebb vesszük a hőfokot és 15 percig tovább sütjük.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 987 megtekintés