Mazsolás kalács recept

2012-04-06
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 60 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 1:35 p

Ezeket szerezd be:

  • 2,5 bögre liszt
  • 25 g olvasztott vaj
  • 0,5 bögre cukor
  • 1 csomag élesztő
  • 50 g vaj
  • 2 db tojás
  • fél bögre tej
  • fahéj
  • mazsola

Elkészítés

1. Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, majd hozzákeverjük a liszthez, hozzászitáljuk a cukrot, keverjük el benne a két tojást a vajat. A tésztát jól keverjük össze és dagasztjuk. A végeredmény egy nagyon nyúlós és ragacsos tészta lesz.

2. Helyezzük egy nagy tányérba, szórjunk a tetejére lisztet és 30 percig dagadni hagyjuk. A legjobb ha valami melegebb helyre tesszük, így hamarabb megkel.

3. A dagasztás után fél centisre kinyújtjuk, megkenjük az olvasztott vajjal, majd fahéjjal és mazsolával megszórjuk a tészta tetejét. Feltekerjük és ketté- vagy három felé vágjuk. A két vagy három rudat ízlés szerint összefonjuk, vagy karikába tekerjük és egy kalácsformába, vagy hűálló vajazott sütőformába tesszük.  Hagyjuk még 30 percet kelni!

4. Ezután sütőbe tesszük 30 percre 160 °C-on sütjük, majd lejjebb vesszük a hőfokot és 15 percig tovább sütjük.

Fogás: Cimkék: , Hozzávalók: , , , , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 987 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Lekváros rácsos pite

  • Hamis tiramisu zabkásából

  • Citromhabos lepény recept

  • Csokoládés zabsüti mandulával

  • Céklás sárgarépatorta