Rizses citromleves

2012-05-28
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Ezt a levest egy görög étteremben láttam először, akkor megkérdeztem a szakácsot, hogyan is készül, mert az ízvilága nagyon megtetszett. Ez egy egyszerűbb, átírt változat.

Ezeket szerezd be:

  • 20 dkg rizs
  • 1 l húsleves
  • 1 citrom leve
  • 2 tojássárgája
  • só, bors

1. Lépés

A húslevest  forrósítsuk fel és megfőzzük benne a rizst. A tojások sárgáját verjük habosra a citromlével, megszórjuk egy kevéske sóval és borssal majd tányérokra szedjük és melegen, azonnal tálaljuk.

Citromkarikával díszítjük.

 

Fogás: Cimkék: , Hozzávalók: , , ,

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 157 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Hagymaleves recept

  • Csiperkekrémleves

  • Halleves kagylóval

  • Trujillói lencseleves

  • Leves baleári módra

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    67,3 kcal
  • Összes Zsír

    1,3 g
  • Szénhidrát

    11,2 g
  • Fehérje

    2,6 g