Görög saláta recept

2012-04-14
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 15 perc

Ki ne ismerné a friss zöldségekkel készített görög saláta receptet? Egyszerűen finom és könnyű, bármilyen grill húshoz, lazachoz készíthető. Érdemes kimenni Görögországba és megkóstolni az eredetit, garantáltan felejthetetlen élmény lesz.

Ezeket szerezd be:

  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál friss citromlé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk oregánó
  • 1 tk kakukkfű
  • só és bors
  • 3-4 nagy paradicsom
  • 1 fejes saláta
  • 1 kígyó uborka
  • 1 vöröshagyma, szeletekre vágva
  • 3 nagy paprika
  • 1 kis üveg olívabogyó (fekete vagy zöld)
  • 25 dkg feta sajt

Recept elkészítése

1. Keverjük össze az olívaolajat, a citromlevet, a fokhagymát, az ecetet, a fűszereket. Ízlés szerint sóval és frissen őrölt fekete borssal ízesítsük.
2. Keverjük össze a kockákra vágott paradicsomot, uborkát, hagymát, paprikát, salátát és az olajbogyót  egy tálba. Keverjük össze az öntettel és letakarva tegyük hűtőbe legalább fél órára. Tálaláskor szórjuk meg feta sajttal.

Egészségetekre!

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.4 / 5)

4.4 5 7
Értékeld a receptet!

7 személy értékelt

8 087 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Majonézes zellersaláta

  • Amerikai káposztasaláta

  • Grillezett cukkinisaláta

  • Zellersaláta almával és körtével

  • Mediterrán dinnyesaláta kagylóval és rákkal