Konfettis muffin
2012-07-13- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 22 perc
- Elkészítés: 37 perc
Konfetti nem csak Szilveszterre. Egyszer a boltban találtam rá ezekre a kis marcipán bogyócskákra, és rögtön beindult a fantáziám.
Ezeket szerezd be:
- 1 csomag marcipán konfetti vagy színes tortareszelék
- 25 dkg liszt
- 1/4 csésze édesítetlen almaszósz
- reszelt citromhéj és a citrom leve
- 2 csepp rózsaszín ételfesték (opcionális)
- 2 tojás
- 1 tk sütőpor
- 4 evőkanál cukor
- 1 dl tej
- 2 evőkanál olaj
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Készítsük elő a muffin sütőformánkat, béleljük ki papírral vagy vajazzuk ki. Keverjük össze a lisztet, a citrom levét és héját, az almaszószt, citromhéj, az olajat és minden más összetevőt egy nagy tálban, és egy elektromos keverővel keverjük addig, amíg minden összetevő alaposan összekeveredik.
2. Lépés
Öntsük a tésztát az előkészített muffin papírokba. Szórjuk meg egy kis maradék marcipán vagy csoki bogyóval, majd tegyük a sütőbe és 20-22 perc alatt süssük készre.
Hűtsük le teljesen egy rácson, mielőtt tálalnánk őket.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 690 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
97,4 kcal -
Összes zsír
2,3 g -
Szénhidrát
17,3 g -
Fehérje
1 g