Konfettis muffin

2012-07-13
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 22 perc
  • Elkészítés: 37 perc

Konfetti nem csak Szilveszterre. Egyszer a boltban találtam rá ezekre a kis marcipán bogyócskákra, és rögtön beindult a fantáziám.

Ezeket szerezd be:

  • 1 csomag marcipán konfetti vagy színes tortareszelék
  • 25 dkg liszt
  • 1/4 csésze édesítetlen almaszósz
  • reszelt citromhéj és a citrom leve
  • 2 csepp rózsaszín ételfesték (opcionális)
  • 2 tojás
  • 1 tk sütőpor
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 dl tej
  • 2 evőkanál olaj

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Készítsük elő a muffin sütőformánkat, béleljük ki papírral vagy vajazzuk ki. Keverjük össze a lisztet, a citrom levét és héját, az almaszószt, citromhéj, az olajat és minden más összetevőt egy nagy tálban, és egy elektromos keverővel keverjük addig, amíg minden összetevő alaposan összekeveredik.

2. Lépés

Öntsük a tésztát az előkészített muffin papírokba. Szórjuk meg egy kis maradék marcipán vagy csoki bogyóval, majd tegyük a sütőbe és 20-22 perc alatt süssük készre.

Hűtsük le teljesen egy rácson, mielőtt tálalnánk őket.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 690 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zabpelyhes muffin reggelire

  • Almás-túrós diétás muffin

  • Kókuszos-meggyes muffin

  • Ribizlis-mákos bögrés süti

  • Fahéjas-diós muffin recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    97,4 kcal
  • Összes zsír

    2,3 g
  • Szénhidrát

    17,3 g
  • Fehérje

    1 g