Fokhagymás bundás kenyér

2012-08-08
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Ha törekszünk az egyszerűségre, akkor készítsük el a családnak a következő reggelire ezt a finomságot, ami az egyszerű általunk ismert bundás kenyeret kicsit felturbózza.

Ezeket szerezd be:

  • 4-8 szelet kenyér
  • 2 tojás
  • 1/2 csésze tej
  • 2 csipet só
  • frissen őrölt bors
  • 2-3 gerezd fokhagyma, zúzva
  • pirospaprika (opcionális)
  • olaj a sütéshez

Vegyük elő a kiválasztott kenyerünket. Egy tálban verjük fel a tojásokat, a tejet, tegyünk bele sót, borsot, a zúzott fokhagymát, pirospaprikát ízlés szerint. Nem kell mást tennünk, mint a megszokott módon a kenyereket beleáztatni a tojásos keverékbe és olajon kisütni.

Reggelire tálaljuk teával, kakaóval vagy egy erős kávéval.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

5 165 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Alma-répa-sütőtök smoothie

  • Spárgás sült sonka tükörtojással és krumplival

  • Reggeli áfonyás smoothie

  • Húsvéti reggeli sonkával-tojással és pestos toasttal

  • Gyümölcsös és diós zabkása szójatejjel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    200,4 kcal
  • Összes Zsír

    4,5 g
  • Szénhidrát

    32,3 g
  • Fehérje

    7,6 g