Rózsafánk recept
2013-01-16- Típus: Fánk
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 40 perc
Egy újabb finom farsangi recept, amit sokat ettem gyerekkoromban.
A receptet köszönjük Gyuszinak!
Ezeket szerezd be:
- 350 g liszt
- 1 csomag sütőpor
- 150 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 tojás
- 3 evőkanál tejföl
- olaj a sütéshez
1. Lépés
A hozzávalókból rugalmas, könnyen nyújtható tésztát gyúrunk, ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, majd fánkszaggatóval kiszaggatjuk, széleit bevagdossuk. 3-4 lapot egymásra teszünk, középen az ujjunkkal összenyomjuk.
2. Lépés
Körülbelül 15-20 percet állni hagyjuk, hogy kicsit megkeljenek, majd forró olajban kisütjük.
A rózsák tetejére egy kanál lekvárt teszünk porcukorral meghintjük.
Fotó: agnesszakacskonyve
Értékelések
(4.5 / 5)
8 személy értékelt
5 507 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
537 kcal -
Zsír
6 g -
Szénhidrát
107g -
Fehérje
13.5g