Rózsafánk recept

2013-01-16
Rózsafánk
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Egy újabb finom farsangi recept, amit sokat ettem gyerekkoromban.

A receptet köszönjük Gyuszinak!

Ezeket szerezd be:

  • 350 g liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 150 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál tejföl
  • olaj a sütéshez

1. Lépés

A hozzávalókból rugalmas, könnyen nyújtható tésztát gyúrunk, ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, majd fánkszaggatóval kiszaggatjuk, széleit bevagdossuk. 3-4 lapot egymásra teszünk, középen az ujjunkkal összenyomjuk.

2. Lépés

Körülbelül 15-20 percet állni hagyjuk, hogy kicsit megkeljenek, majd forró olajban kisütjük.

A rózsák tetejére egy kanál lekvárt teszünk porcukorral meghintjük.

 

Fotó: agnesszakacskonyve

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.5 / 5)

4.5 5 8
Értékeld a receptet!

8 személy értékelt

2,700 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tarkedli2

    Tarkedli recept

  • Túróval töltött fánk

    Túróval töltött fánk

  • Sütőporos fánk

    Sütőporos fánk

  • Joghurtos fánk Gizitől

    Joghurtos fánk Gizitől

  • Extra puha csöröge fánk

    Extra puha csöröge fánk

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    537 kcal
  • Zsír

    6 g
  • Szénhidrát

    107g
  • Fehérje

    13.5g

Kommentek

  • Andirkone

    A sütőporos tészta hogy fog megkelni? Nem élesztő kellene bele?

    • Macskajaj

      Ha vársz egy kicsit, akkor a sütőporos tészta is valamennyire felpuffad