Görög csicseriborsó saláta
2013-02-21- Típus: Zöldségsaláta
- Nemzetiség: Görög
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 2:0 p
- Elkészítés: 2:10 p
Csicseriborsót ritkán veszek, kapok és még ritkábban főzök belőle valamit. Pedig többet kellene ennünk, mert egészséges. A csicseriborsó élelmirost tartalmának köszönhetően kiválóan alkalmas a székrekedés megelőzésére, illetve kezelésére.
Ezeket szerezd be:
- 300 g csicseriborsó
- 100 g feta sajt
- 1 citrom leve
- bazsalikom és oregánó
- só, bors ízlés szerint
- fokhagyma
- balzsamecet
1. lépés
A csicseriborsó egy nappal a készítés előtt beáztatjuk. Többször cseréljük a vizet! Másnap tiszta vízben elkezdjük főzni. (Éppen annyival, ami ellepi.) Körülbelül 1,5-2 óra kell neki, nyugodtan készíthetjük addig a fogás többi részét.
2. lépés
Amikor rendesen megpuhult, akkor sózhatjuk. A csicseriborsót leszűrjük, egy tálban összekeverjük a fűszerekkel. Ráfacsarjuk egy citrom levét, egy kis balzsamecetet, majd megszórjuk a kockákra vágott feta sajttal. Párszor egy evőkanállal összeforgatjuk és kész is.
Tálalásig hűtőbe rejtjük.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
5 940 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
349 kcal -
Zsír
10g -
Szénhidrát
49.2g -
Fehérje
Protein