Görög csicseriborsó saláta

2013-02-21
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 2:0 p
  • Elkészítés: 2:10 p

Csicseriborsót ritkán veszek, kapok és még ritkábban főzök belőle valamit. Pedig többet kellene ennünk, mert egészséges. A csicseriborsó élelmirost tartalmának köszönhetően kiválóan alkalmas a székrekedés megelőzésére, illetve kezelésére.

Ezeket szerezd be:

  • 300 g csicseriborsó
  • 100 g feta sajt
  • 1 citrom leve
  • bazsalikom és oregánó
  • só, bors ízlés szerint
  • fokhagyma
  • balzsamecet

1. lépés

A csicseriborsó egy nappal a készítés előtt beáztatjuk. Többször cseréljük a vizet! Másnap tiszta vízben elkezdjük főzni. (Éppen annyival, ami ellepi.) Körülbelül 1,5-2 óra kell neki, nyugodtan készíthetjük addig a fogás többi részét.

2. lépés

Amikor rendesen megpuhult, akkor sózhatjuk. A csicseriborsót leszűrjük, egy tálban összekeverjük a fűszerekkel. Ráfacsarjuk egy citrom levét, egy kis balzsamecetet, majd megszórjuk a kockákra vágott feta sajttal. Párszor egy evőkanállal összeforgatjuk és kész is.

Tálalásig hűtőbe rejtjük.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 329 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Mediterrán saláta bruschettával és virslivel

  • Céklás sóskasaláta sajttal

  • Almás sonkás saláta

  • Mediterrán saláta tojással, baby rákollóval

  • Jégsaláta sajttal és sült szalonnával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    349 kcal
  • Zsír

    10g
  • Szénhidrát

    49.2g
  • Fehérje

    Protein