Mikulás váró torta

2013-12-17
  • Hány főre: 4-8
  • Előkészítés: 1:30 p
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 2:0 p

Csöppségnek sütött, csöpp torta! Kicsi lányomnak, Larának készítettem, nagy szeretettel és lelkesedéssel Mikulásra :)

Ezeket szerezd be:

  • Fondant:
  • 1 kg porcukor, átszitálva
  • 1 ek. zselatin
  • 1 ek margarin
  • 2 ek. méz (nálam házi készítésű Pitypang szirup)
  • 4-6 ek. víz
  • Tortalap:
  • 3 tojás
  • 19 dkg cukor
  • 19 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 0,75 dl olaj
  • 0,75 dl langyos víz
  • mogyoró aroma (maxaroma) ízlés szerint
  • dió aroma (maxaroma) ízlés szerint
  • 2 ek. kakaó
  • Krém:
  • 4 dl tej
  • 2 ek. liszt vagy keményítő
  • 15 dkg cukor
  • mogyoró és rum aroma, ízlés szerint
  • 15 dkg margarin

1. Lépés

Fondant-hoz:
A vízhez gőz felett hozzákeverjük a zselatint, majd a margarint, míg el nem olvad ill. a mézet.
Ezt a keveréket a cukorhoz keverjük és összeállítjuk, míg gyúrhatóvá nem válik, illetőleg elosztva adagonként színezzük, amilyenre szeretnék.

2. Lépés

Ezután folpackba csomagolva hűtőbe tesszük. (ez lehet több óra, egy nap vagy csak , míg az előkészületetek tartanak)
Ezalatt a tészta hozzávalóit fakanállal összekeverjük és vagy egyben vagy felezve kisütjük, tűpróbáig, kikent vagy papírral bélelt formában. (175 C°-on) Ha nagy tortát készítesz 24-es vagy 26-oshoz is elég egy normál lap lesz belőle. Rácson hűlni hagyjuk.

3. Lépés

A krémhez, kevés tejben a cukorral együtt csomómentesre keverjük a lisztet vagy a keményítőt.
Hozzáadjuk az aromákat és sűrűre főzzük(valamennyit még sűrűsödik míg hűik)
Miután kihűlt beledolgozzuk a margarint és megkenjük a tortalapok közepét és nagyon vékonyan a torta külső részeit is, így előkészítve a fondant-os bevonásra.

4. Lépés

A fondant-ot porcukorral szórt felületen kinyújtjuk, nem túl vékonyra és a tortára terítjük.
Az alsó részt eligazítjuk, majd vágóeszközzel(pl. pizzavágó, ha más nincs) szépen elvágjuk a felesleget.
A többi fondant-ból kiszúróval vagy egyéb más eszközzel mintákat készítünk. Tehetünk rá marcipán vagy saját magunk által készített figurát, szóró cukrot stb.
Jó kreatívkodást!! ;)

Tipp: A tortalap 18-s formában készült.

 

Sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 919 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Marcipános puncs torta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1,037 kcal
  • Zsír

    28.4g
  • Szénhidrát

    195.1g
  • Fehérje

    6.9g
  • Koleszterin

    66mg
  • Cukor

    171.7g