Karamell bonbon

2012-06-29
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Egy jó kis karamellás bonbon mindig feldobja a kedélyeket, csak vigyázzunk, hogy ne együnk sokat belőle, mert elromlanak a fogaink.

Ezeket szerezd be:

  • 50 g cukor
  • 75 ml tejszín
  • 1 evőkanál sótlan vaj

1. Lépés

Keverjünk össze mindent egy nagy serpenyőben, és forraljuk fel a keveréket, amíg el nem éri 150 °C-ot. Öntsünk rá egy olajozott tepsibe vagy sima felületre, és kezdjük el dolgozni, amíg a cukor kezd megszilárdulni. Használjunk olajozott spatulát és kezdjük el dögönyözni és egy halommá pakolni.

2. Lépés

Ahogy hűl az édesség, egyre feszesebb és keményebb lesz, és ha ez eléggé kihűlt, akkor folytassuk kézzel a munkát. Én általában kesztyűvel szoktam, mert így biztosan nem égeti meg az ujjam és nem is ragad rá.

3. Lépés

Hengerítsünk a karamellből egy hosszú kötél vagy giliszta formát és egy kés segítségével szeleteljük kis cukorka formákra. Nem kell mást csinálnunk, mint félre rakni és hagyni, hogy megszilárduljon.

 

Tipp: Karácsonykor vagy Mikuláskor a gyerekeknek szép papírba is csomagolhatjuk a házi készítésű bonbonokat, de akár csokoládéba is márthatjuk őket.

 

Fogás: Cimkék: , Hozzávalók: , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3,221 megtekintés

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    99 kcal
  • Összes zsír

    2,5 g
  • Szénhidrát

    20,5 g
  • Fehérje

    0,1 g

Kommentek

  • Náni

    Kedves EJS!
    Hány darab karamell darabka lesz ebből? Sajnos sosem tudom, ha egy ételhez odaírják, hogy 6 főre, akkor az mit jelenthet, hiszen lehet, hogy valaki 10-et is megeszik belőle, más meg 1 db után dugig lesz. :)

  • Elisaj

    Kedves Náni, jogos a kérdés, de pontosan nem lehet megmondani. :) Attól is függ, hogy milyen vastag kígyót formázunk és mekkora darabokra vágjuk. A 6 fő úgy értendő, hogy igazságosan elosztjuk 6 felé.