Csörögefánk Marcsi módra

2014-02-11
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Farsang idején nagy kedvenc. Szórjuk le jól porcukorral, de lekvárral is ugyanolyan jó!

Ezeket szerezd be:

  • 40 deka liszt
  • 2 tojássárgája
  • 1 deci fehérbor
  • 2 evőkanál rum
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 5 deka margarin
  • 2 evőkanál tejföl
  • csipet só
  • 2 evőkanál porcukor
  • olaj a kisütéshez

1. Lépés

A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd egy negyed órát pihentetem. A pihentetés után vékonyra kinyújtom és derelye szaggatóval kiformázom.

2. Lépés

Téglalapokat vágok a közepébe,két csíkot húzok rajta: az egyiken a tészta egyik végét átdugom. Forró olajba kisütöm. Le porcukrozom és sárgabarack lekvárral tálalom.

 

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

3,186 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tarkedli recept

  • Túróval töltött fánk

  • Sütőporos fánk

  • Joghurtos fánk Gizitől

  • Extra puha csöröge fánk

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    364 kcal
  • Zsír

    9.7g
  • Szénhidrát

    54.4g
  • Fehérje

    8g
  • Koleszterin

    72mg
  • Cukor

    3g