Csörögefánk Marcsi módra
2014-02-11- Típus: Fánk
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 30 perc
Farsang idején nagy kedvenc. Szórjuk le jól porcukorral, de lekvárral is ugyanolyan jó!
Ezeket szerezd be:
- 40 deka liszt
- 2 tojássárgája
- 1 deci fehérbor
- 2 evőkanál rum
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 5 deka margarin
- 2 evőkanál tejföl
- csipet só
- 2 evőkanál porcukor
- olaj a kisütéshez
1. Lépés
A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd egy negyed órát pihentetem. A pihentetés után vékonyra kinyújtom és derelye szaggatóval kiformázom.
2. Lépés
Téglalapokat vágok a közepébe,két csíkot húzok rajta: az egyiken a tészta egyik végét átdugom. Forró olajba kisütöm. Le porcukrozom és sárgabarack lekvárral tálalom.
Értékelések
(3.7 / 5)
3 személy értékelt
8 215 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
364 kcal -
Zsír
9.7g -
Szénhidrát
54.4g -
Fehérje
8g -
Koleszterin
72mg -
Cukor
3g