Gombás-káposztás spagetti

2012-11-21
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 25 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Egy tök finom spagetti receptet szeretnék nektek bemutatni, amiben bár nincs paradicsom, de azért a tányérról képes magát eltüntetni.

Ezeket szerezd be:

  • 15 dkg Spagetti tészta
  • 30 dkg Kelkáposzta
  • 1 db Vöröshagyma
  • 20 dkg Gomba
  • 2 evőkanál Vaj
  • 0,7 dl Szójaszósz
  • 2 dl Zöldségleves
  • Bors

1. lépés

A spagetti tésztát sós vízben megfőzzük, majd adjuk hozzá a szójaszószt és keverjük át.

2. lépés

A hagymát felvágjuk apróra és a vajon megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a szeletelt gombát és a csíkokra vágott (vagy reszelt) káposztát. Jó alaposan átkeverjük, majd enyhén megpároljuk az egészet.

3. lépés

Párolás után zöldséglevessel felöntjük és fedő alatt körülbelül 15-20 percen át tovább pároljuk. Ha már tényleg puha lett lett minden, sóval és borssal ízlésünk szerint fűszerezzük. Ha ezzel végeztünk, keverjük hozzá a tésztához.

Extraként tehetünk rá egy kis reszelt sajtot. (90 naposoknak tilos! :P)

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2,419 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fusilli gombapörkölttel és kolbásszal

  • Gombás tészta olívabogyóval és chilivel

  • Gombás tészta reszelt sajttal

  • Gombás spagetti fehérboros tejszínes zöld pestoval

  • Fusilli fehérboros-tejszínes gombával és füstölt sajttal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    541 kcal
  • Összes Zsír

    15,1 g
  • Koleszterin

    31 mg
  • Szénhidrát

    85,6 g
  • Cukor

    14 g
  • Fehérje

    19,2 g