Grillezett camembertsajtos szendvics

2013-05-13
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Ha szendvicset készítenénk, akkor miért ragaszkodnánk a megszokott, sajt-paradicsom-párizsi kombinációhoz? Higgyétek el, egy kis csavarral nagyon finom uzsonnát lehet készíteni.

Ezeket szerezd be:

  • 4 szelet camembert sajt
  • 1 körte
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 0,5 teáskanál fahéj
  • 0,5 teáskanál vaj
  • 1-3 baguette
  • 2 marék saláta (jégsaláta, vegyes saláta, rukkola)
  • áfonyalekvár

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt, éppen annyira, hogy a kenyereket vagy baguette-et meg tudjuk rajta pirítani. (Én egyébként az utóbbit javaslom, sokkal finomabb lesz tőle a szendvics.) Vágjuk félbe őket, majd mikor elég meleg a sütő, pirítsuk meg.

2. lépés

A körtéket hámozzuk meg, majd vágjuk kis kockákra. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzátesszük az apróra vágott körtét, és megszórjuk a barna cukorral. Pirítsuk egy percig, amíg a cukor feloldódik, és a körtéken finom karamellás bevonat képződik.

3. lépés

Ezután megszórjuk a körtéket fahéjjal, és jól összeforgatjuk.

A camembert sajtot vágjuk vastag szeletekre, és tegyük a piruló baguette-ek tetejére, éppen csak annyira, hogy a sajt olvadni kezdjen. Vegyük ki a sütőből a kenyeret, halmozzuk a tetejére salátalevelet (jégsaláta, madársaláta vagy rukkola is lehet), szedjük rá a körtét.
Igény szerint kanalazzunk rá áfonyalekvárt. Így tényleg isteni!

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.3 / 5)

4.3 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

980 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fincsi Focaccia recept

  • Kaviáros tojás medvehagymával

  • Túrós puliszka

  • Katicabogaras szendvics

  • Rakott kenyér

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    293 kcal
  • Zsír

    10.1g
  • Szénhidrát

    41.2g
  • Fehérje

    11.5g