Gombapörkölt petrezselymes burgonyával
2012-10-13- Típus: Gombapörkölt receptek, Keményítő nap
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 50 perc
Megjegyzem, hogy ez a recept konzerves gombából készült, mert csak az volt otthon. Ennek ellenére mindent elpusztítottunk.
Ezeket szerezd be:
- 40 dkg Krumpli
- 20 dkg Konzerves gomba
- 1 db Vöröshagyma
- Fél csokor Petrezselyem
- 1 evőkanál Gulyáskrém
- 1 kávéskanál Pirospaprika
- 3 evőkanál Olaj
- Só
1. lépés
A krumplit megpucoljuk, kockára vágjuk, majd 2 evőkanál olajon petrezselymes sós vízben (nem kell sok víz) puhára főzzük.
2. lépés
Egy másik edényben a felvágott vöröshagymát olajon megpirítjuk. Ha ez kész, akkor hozzákeverjük a gulyáskrémet, majd a konzervgombát is hozzáöntjük a levével együtt.
3. lépés
Pirospaprikával és sóval fűszerezzük és ezután körülbelül 5-10 percig fedő nélkül pároljuk. Ahogy megpuhult a krumpli, azonnal tálalhatjuk a gombapörkölttel.
Értékelések
(4.8 / 5)
4 személy értékelt
5 647 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
390 kcal -
Összes Zsír
21,1 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
44,1 g -
Cukor
5,7 g -
Fehérje
8 g