Gombapörkölt petrezselymes burgonyával

2012-10-13
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Megjegyzem, hogy ez a recept konzerves gombából készült, mert csak az volt otthon. Ennek ellenére mindent elpusztítottunk.

Ezeket szerezd be:

  • 40 dkg Krumpli
  • 20 dkg Konzerves gomba
  • 1 db Vöröshagyma
  • Fél csokor Petrezselyem
  • 1 evőkanál Gulyáskrém
  • 1 kávéskanál Pirospaprika
  • 3 evőkanál Olaj

1. lépés

A krumplit megpucoljuk, kockára vágjuk, majd 2 evőkanál olajon petrezselymes sós vízben (nem kell sok víz) puhára főzzük.

2. lépés

Egy másik edényben a felvágott vöröshagymát olajon megpirítjuk. Ha ez kész, akkor hozzákeverjük a gulyáskrémet, majd a konzervgombát is hozzáöntjük a levével együtt.

3. lépés

Pirospaprikával és sóval fűszerezzük és ezután körülbelül 5-10 percig fedő nélkül pároljuk. Ahogy megpuhult a krumpli, azonnal tálalhatjuk a gombapörkölttel.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4.8 / 5)

4.8 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

5 647 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vörösboros gombapaprikás tésztával

  • Lecsós rizs gombapaprikással

  • Vörösboros gombapaprikás nokedlivel és párolt spenóttal

  • Vörösboros gombapaprikás medvehagymával és nokedlivel

  • Vörösboros gombapörkölt nokedlivel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    390 kcal
  • Összes Zsír

    21,1 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    44,1 g
  • Cukor

    5,7 g
  • Fehérje

    8 g