Fűszeres kacsasült

2013-02-02
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 1:20 p
  • Elkészítés: 1:40 p

A kacsa elkészítése nem sokban különbözik a csirkétől, azonban pár alapvető szabályt be kell tartanunk. Először is, hogy a sütőse tovább tart, mint a csirkének és nem árt sülés közben locsolgatni, hogy ne száradjon ki a hús. Nagyjából félóránként át kell fordítani, hogy a többi oldalát is ugyanúgy érje a hő.

Ezeket szerezd be:

  • 1 egész kacsa, vagy tetszés szerint kacsacomb
  • 3 kiskanál kakukkfű
  • 3 kiskanál rozmaring
  • 4 babérlevél
  • só és bors ízlés szerint
  • vaj

1. lépés

A kacsát sütheted egészben is, de úgy is, hogy külön darabokra szeded. Szórjuk meg rozmaringgal, majd dörzsöljük be összemorzsolt babérlevéllel, kakukkfűvel, majd jöhet egy kis só és bors. Csomagoljuk be, vagy lezárva tegyük a hűtőbe.

2. lépés

Pár órával később, vagy a legjobb másnap, elővesszük a hűtőből, majd egy kivajazott magas falú, hőlló edénybe tesszük. Felöntjük egy kicsit vízzel, majd lefedjük alufóliával és 200°C-ra előmelegített sütőbe tesszük. Egy, másfél óra múlva levesszük a fóliát és úgy sütjük tovább ropogósra.

Időközben locsoljuk le a tepsiben keletkezett lével, úgy nem szárad ki.

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

3 337 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kacsamell vele sült újkrumplival, répával és párolt rizzsel

  • Sült kacsacomb vöröskáposztával és almával

  • Sült kacsacomb újkrumplival és fehérkáposztával

  • Sült kacsacomb hagymás krumplipürével

  • Narancsos kacsacomb

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    695 kcal
  • Zsír

    39.5g
  • Szénhidrát

    1.7g
  • Fehérje

    78.5g