Fordított alma torta – Torte tatin

2014-07-16
  • Hány főre: 5
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Ha valaki gyorsan valami édesre vágyik, vagy csak egy egyszerű tortát szeretne elkészíteni, akkor ez a desszert jó választás :)

Ezeket szerezd be:

  • 60 dkg alma
  • 3,5 dkg vaj
  • 6 dkg cukor
  • fél csomag leveles tészta
  • Ízlés szerint fagyi, vagy jégkrém

1. Lépés

Az almát nyolcfelé vágjuk (nem kell meghámozni). Egy nagy serpenyőbe belekockázzuk a vajat és beleszórjuk a cukrot. Beletesszük az almacikkeket, aztán lassú tűzön főzni kezdjük, amíg az alma karamellizálódik. Az alma párolási ideje legalább negyed óra kis lángon.

2. Lépés

A serpenyőt közben csak rázogatni szabad, nehogy összetörjük a gyümölcsszeleteket. Akkor jó az alma, ha borostyán színű lesz és olyan áttetsző, mint a borostyán. Közben kinyújtjuk a tésztát és előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra.

3. Lépés

A megpárolt almát levesszük a tűzről.
Egy hőálló tálba öntjük az almát úgy, hogy az teljesen befedje az alját. A forma alját érdemes sütőpapírral kibélelni teflon forma esetében.

4. Lépés

A tésztából akkora körlapot vágunk, ami beborítja a tálat. A korongot az alma tetejére tesszük, a széleit kicsit lenyomkodjuk a tál fala mellé. A tésztát villával többször megszurkáljuk.

5. Lépés

A tortát betesszük az előmelegített sütőbe kb. 10 percre, amíg a tészta megsül. Sütés után a formában hagyjuk 10 percre. Aztán egy tálra borítjuk úgy, hogy a tálat az edényünk tetejére tesszük és egy gyors mozdulattal megfordítjuk.

Fagyival, jégkrémmel tálalhatjuk.

Főzni jó, sütni még jobb :)

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 374 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Amerika kapitány torta

  • Red Velvet Cake Gizitől (Vörös bársony torta)

  • Zserbó torta

  • Monster High babatorta

  • Tiramisu torta Henitől

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    433 kcal
  • Zsír

    24.7g
  • Szénhidrát

    51.1g
  • Fehérje

    3.7g
  • Koleszterin

    15mg
  • Cukor

    24.9g