Fokhagymás-paprikás karfiol

2012-09-17
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Íme egy receptlehetőség arra vonatkozóan, hogy mit is kezdjünk a karfiollal. Próbáljátok ki!

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg Karfiol
  • 1 db Vöröshagyma
  • 2 gerezd Fokhagyma
  • 2 evőkanál Olaj
  • 1 evőkanál Liszt
  • 1 kávéskanál Pirospaprika
  • 1 kávéskanál Ételízesítő
  • Bors
  • Késhegynyi törött Borókabogyó

1. lépés

A karfiolt rózsáira szétszedjük és egy tűzálló tálba (ne fém) helyezzük. Öntsük alá kevés vizet és sózzuk meg. Fedőt teszünk rá és a legerősebb fokozaton körülbelül 10 percig pároljuk.

2. lépés

Egy másik edényben üvegesre pirítjuk a kicsire vágott vöröshagymát. Ha üveges lett, akkor húzzuk le a tűzről és keverjük hozzá a szétzúzott fokhagymát és a pirospaprikát. Öntsük hozzá azonnal körülbelül 2 kanál vizet és sóval, borssal, ételízesítővel, borókabogyóval fűszerezzük.

3. lépés

A fűszeres hagymánkhoz adjuk hozzá a lisztet és keverjük el jó alaposan. Ha a karfiol a mikróban megpárolódott, öntsük a tetejére a hagymás, fűszeres alapunkat és tegyük vissza még a mikróba 5 percre.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

5 582 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kolbászos-sajtos rakott karfiol

  • Tojásos sajtos karfiol

  • Töltött cukkini

  • Fokhagymás burgonya

  • Paradicsomos zöldborsófőzelék

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    209 kcal
  • Összes Zsír

    14,2 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    19,1 g
  • Cukor

    6,1 g
  • Fehérje

    4,8 g