Fokhagymás-paprikás karfiol
2012-09-17- Típus: Keményítő nap, Rakott karfiol receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 30 perc
Íme egy receptlehetőség arra vonatkozóan, hogy mit is kezdjünk a karfiollal. Próbáljátok ki!
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg Karfiol
- 1 db Vöröshagyma
- 2 gerezd Fokhagyma
- 2 evőkanál Olaj
- 1 evőkanál Liszt
- 1 kávéskanál Pirospaprika
- 1 kávéskanál Ételízesítő
- Só
- Bors
- Késhegynyi törött Borókabogyó
1. lépés
A karfiolt rózsáira szétszedjük és egy tűzálló tálba (ne fém) helyezzük. Öntsük alá kevés vizet és sózzuk meg. Fedőt teszünk rá és a legerősebb fokozaton körülbelül 10 percig pároljuk.
2. lépés
Egy másik edényben üvegesre pirítjuk a kicsire vágott vöröshagymát. Ha üveges lett, akkor húzzuk le a tűzről és keverjük hozzá a szétzúzott fokhagymát és a pirospaprikát. Öntsük hozzá azonnal körülbelül 2 kanál vizet és sóval, borssal, ételízesítővel, borókabogyóval fűszerezzük.
3. lépés
A fűszeres hagymánkhoz adjuk hozzá a lisztet és keverjük el jó alaposan. Ha a karfiol a mikróban megpárolódott, öntsük a tetejére a hagymás, fűszeres alapunkat és tegyük vissza még a mikróba 5 percre.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
5 582 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
209 kcal -
Összes Zsír
14,2 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
19,1 g -
Cukor
6,1 g -
Fehérje
4,8 g