Tojásos sajtos karfiol

2014-01-17
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Finom egészséges étel. Nálunk a karfiol a favoritok közé tartozik.

Ezeket szerezd be:

  • 1 közepes fej karfiol
  • 2 tojássárgája
  • 3 deci tejföl
  • 2 deka margarin
  • 10 deka füstölt sajt
  • kevés szerecsendió
  • vágott petrezselyem
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa

1. Lépés

A karfiolt megmosom, és rózsáira szedem, sós vízben megfőzöm. Amikor megfőtt, leszűröm. Egy hőálló tálat a margarinnal kikenek, morzsával meghintem.

2. Lépés

A karfiolrózsákat szépen egymás mellé lerakom.
A tejfölt a tojással, szerecsendióval kikeverem és a karfiolra ráöntöm. A tetejét füstölt sajttal megszórom és petrezselymet hintek rá. 200 fokon szép pirosra sütöm.

 

 

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

3,387 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kolbászos-sajtos rakott karfiol

  • Fokhagymás-paprikás karfiol

  • Rakott karfiol

  • Juhtúrós tepsis karfiol

  • Cheddar sajtos rakott karfiol recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    249 kcal
  • Zsír

    18.4g
  • Szénhidrát

    11.8g
  • Fehérje

    11.3g
  • Koleszterin

    143mg
  • Cukor

    5.1g