Köménymagleves pirított zsemlekockával
2012-12-18- Típus: Rántott levesek, Szénhidrát nap
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 30 perc
Anyunál voltunk hétvégén és köménymaglevessel várt minket. Megmutatom, hogy készíti ö.
Ezeket szerezd be:
- 2 kávéskanál Köménymag
- 4 evőkanál Olaj
- 2 dkg Liszt
- Pirospaprika
- Pirított Zsemlekocka
- Só
- Bors
1. lépés
Egy kis olajon kipattogtatjuk a köménymagot, majd belekeverjük a lisztet, fűszerpaprikát és adunk hozzá egy kis vizet. Ezáltal elkészítjük a rántást.
2. lépés
Ahogy a rántásunk kész, felöntjük körülbelül 7 dl vízzel és alacsony fokozaton felforraljuk. Menet közben sóval és borssal ízlésünk szerint fűszerezzük. Pirított zsemlekockával tálaljuk.
Értékelések
(4.4 / 5)
5 személy értékelt
5 504 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
302 kcal -
Összes Zsír
28,1 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
12,2 g -
Fehérje
1,9 g