Köménymagleves pirított zsemlekockával

2012-12-18
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Anyunál voltunk hétvégén és köménymaglevessel várt minket. Megmutatom, hogy készíti ö.

Ezeket szerezd be:

  • 2 kávéskanál Köménymag
  • 4 evőkanál Olaj
  • 2 dkg Liszt
  • Pirospaprika
  • Pirított Zsemlekocka
  • Bors

1. lépés

Egy kis olajon kipattogtatjuk a köménymagot, majd belekeverjük a lisztet, fűszerpaprikát és adunk hozzá egy kis vizet. Ezáltal elkészítjük a rántást.

2. lépés

Ahogy a rántásunk kész, felöntjük körülbelül 7 dl vízzel és alacsony fokozaton felforraljuk. Menet közben sóval és borssal ízlésünk szerint fűszerezzük. Pirított zsemlekockával tálaljuk.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

3 497 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Bolognai zabkorpa palacsintából

  • Olívabogyós spagettisaláta

  • Friss zöldséges spagetti

  • Káposztás kocka

  • Tészta olívás pestóval

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    302 kcal
  • Összes Zsír

    28,1 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    12,2 g
  • Fehérje

    1,9 g