Fehérspárga fehérboros, kapros szósszal

2013-07-03
  • Hány főre: 1-2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Még mindig spárga! Ezúttal próbáljunk ki egy fehérboros mártást!

Ezeket szerezd be:

  • 1 zacskó fehérspárga (20 síp)
  • 1 tejfől
  • 1 evőkanál kapor
  • só, cukor
  • örölt fehér bors
  • 1 citrom
  • 0,5 dl száraz fehérbor
  • 4 db nagyobb krumpli
  • olívaolaj
  • petrezselyem

1. lépés

A krumplit héjában megfőzöm, megpucolom, karikára vágom, olajon megpirítom, a végén szórok rá aprított petrezselymet. Amíg a krumpli fő, a spárga sípokat megpucolom, fás végűket levágom, sós, cukros vízben megpárolom.

2. lépés

A citromból vágok egy szeletet, 2 kanál tejfölhöz keverek aprított kaprot, csavarok bele citromot, öntök bele egy kevés bort, citromos olajat, összekeverem. Tálaláskor a tányérra helyezem a spárgákat, rálocsolom a szószt, melléhelyezem a krumplit, díszítem egy citrom karikával, s kaporral.

 

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 386 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Lilahagymás céklasaláta

  • Fügés párolt káposzta

  • Zabos cukkinilepény, fokhagymás tejfölös mártogatóssal

  • Fokhagymás parajköret

  • Sárgarépaköret sültekhez

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    456 kcal
  • Zsír

    13.4g
  • Szénhidrát

    75.9g
  • Fehérje

    11.2g