Fehérboros sárgadinnye leves kefirrel, fagylalttal

2013-08-04
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 15 perc

Ízlés dolga, hogy valaki hideg levesnek, vagy desszertnek fogyasztja.

Ezeket szerezd be:

  • 1/2 sárgadinnye
  • 1 dl kaukázusi kefir
  • 1 dl tej
  • 1 dl muskotályos bor
  • 1 tk méz
  • 1/2 citrom
  • 5 mentalevél
  • kevés gyömbér
  • porcukor tetszés szerint
  • 1 szál mentavirág
  • 2x2 gombóc vanília fagylalt
  • 1x2 gombóc eper fagylalt

1. lépés

A dinnyét megfelezem, magját és héját eltávolítom, a húsát nagyobb darabokra vágom, a gyömbért, mentalevelet aprítom, beleteszem a keverőedénybe.

2. lépés

Beleöntöm a citrom kifacsart levét, s a többi hozzávalót. Botmixerrel összekeverem, néhány órára hűtőszekrénybe teszem.

3. lépés

Amikor már jól lehűlt, kehelybe öntöm, s nyomok rá 2 gombóc vanília és 1 gombóc eper fagylaltot, díszítem mentalevéllel, s teszek bele szívószálat.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1,364 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tejszínes narancskrémleves

  • Brandy-s gyümölcsleves hidegen

  • Hideg sárgadinnyeleves

  • Sárgabarack krémleves

  • Fehérboros tejszínes szőlőleves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    108 kcal
  • Zsír

    3.4g
  • Szénhidrát

    14.2g
  • Fehérje

    3.4g