Csokoládés sült puding
2012-07-15- Hány főre: 6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 1:5 p
Egy meleg csokoládés sült puding lesz a következő receptünk, amit egy kis tejszínhabbal vagy gyümölccsel is felturbózhatunk.
Ezeket szerezd be:
- fél csomag babapiskóta
- 2/3 csésze tej
- 2 evőkanál cukor
- 1,5 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1/2 tk vanília kivonat
- 1 nagy tojás, enyhén felvert
- 200 g csokoládé, durvára vágva
- 1 csésze instant kávé
1. Lépés
Vegyük elő a babapiskótákat és vágjuk 1 cm-es darabokra, majd mártsuk meg az instant kávéban vagy cappucinoban. Rendezzük a piskótákat egy rétegben egy tepsibe. Süssük 180 °C-on 5 percig, vagy amíg megpirulnak. Vegyük ki a sütőből a tepsit; csökkentsük a sütő hőmérsékletét 170°C-ra.
2. Lépés
Keverjük össze a tejet és a következő 5 összetevőt. Egy közepes méretű tálban keverjük habverővel jól össze. Adjuk hozzá a pskótát óvatosan forgassuk meg benne. Fedjük le és hűtsük le 30 percig, vagy akár 4 órán keresztül.
3. Lépés
Osszuk a piskótás keverék felét egyenletesen egy kivajazott kis sütőformába, megszórjuk egyenletesen a fele csokoládéval. Osszuk a megmaradt piskótát a tetejére, majd ismét csokoládé jön rá.
4. Lépés
Helyezzük a sütőformákat egy tepsibe, töltsünk a tepsibe egy ujjnyi vastagságig vizet. Tegyük sütőbe és süssük 170 °C-on 35 percig, vagy amíg megbarnul a teteje.
Szolgáld melegen, tejszínhabbal a tetején.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 380 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
277,1 kcal -
Zsír:
11,1 g -
Szénhidrát
34,7 g -
Fehérje
9,6 g