Málnás fagylalt alagút
2012-07-02- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 30 perc
A következő recept igazán egyszerű fagylaltos finomság. Tulajdonképpen bármelyik fagylalt vagy sorbet receptünket használhatjuk hozzá.
Ezeket szerezd be:
- 300 g málna
- 300 ml tejszín
- 150 ml görög joghurt
- 3 tojás
- 100 g cukor
- 100 g túró
- 1 tk vanília aroma
1. Lépés
Keverjük össze a tojásokat a cukorral egy lábasban. Használjunk elektromos habverőt és addig dolgozzunk, amíg nagyon puha és krémes állagú lesz. Vegyük le a tűzről, és továbbra verjük a habot, amíg teljesen fehér nem lesz.
2. Lépés
Keverjük el a tejszínt habosra, adjuk hozzá a joghurtot. Forgassuk bele a felvert tojáshabot. Keverjük össze alaposan, de óvatos mozdulatokkal.
3. Lépés
Egy villával nyomjuk össze nagyjából a bogyókat (nem kell teljesen) és a felét öntsük bele az előkészített formánk aljába. Lehet az egy őzgerincforma, vagy valamilyen más, gyümölcskenyérhez használatos forma. Hozzáadjuk a fagylaltunkhoz végül a villával megtört túrót, a vaníliát és a maradék málnát, csak annyira keverjük el, hogy márványos hatású legyen.
Azután tegyük mélyhűtőbe és elő se vegyük onnan legalább 4 órát. :) Ha kivettük a hűtőből, akkor kicsi meleg vizet engedjünk a formára és fordítsuk egy tányérra a fagylaltot.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 119 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
282 kcal -
Összes zsír
9,2 g -
Szénhidrát
38,7 g -
Fehérje
13,3 g