Málnás fagylalt alagút

2012-07-02
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 30 perc

A következő recept igazán egyszerű fagylaltos finomság. Tulajdonképpen bármelyik fagylalt vagy sorbet receptünket használhatjuk hozzá.

Ezeket szerezd be:

  • 300 g málna
  • 300 ml tejszín
  • 150 ml görög joghurt
  • 3 tojás
  • 100 g cukor
  • 100 g túró
  • 1 tk vanília aroma

1. Lépés

Keverjük össze a tojásokat a cukorral egy lábasban. Használjunk elektromos habverőt és addig dolgozzunk, amíg nagyon puha és krémes állagú lesz. Vegyük le a tűzről, és továbbra verjük a habot, amíg teljesen fehér nem lesz.

2. Lépés

Keverjük el a tejszínt habosra, adjuk hozzá a joghurtot. Forgassuk bele a felvert tojáshabot. Keverjük össze alaposan, de óvatos mozdulatokkal.

3. Lépés

Egy villával nyomjuk össze nagyjából a bogyókat (nem kell teljesen) és a felét öntsük bele az előkészített formánk aljába. Lehet az egy őzgerincforma, vagy valamilyen más, gyümölcskenyérhez használatos forma. Hozzáadjuk a fagylaltunkhoz végül a villával megtört túrót, a vaníliát és a maradék málnát, csak annyira keverjük el, hogy márványos hatású legyen.

Azután tegyük mélyhűtőbe és elő se vegyük onnan legalább 4 órát. :) Ha kivettük a hűtőből, akkor kicsi meleg vizet engedjünk a formára és fordítsuk egy tányérra a fagylaltot.

Fogás: Hozzávalók: , , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 041 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Isteni barackparfé

  • Eton mess parfé

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    282 kcal
  • Összes zsír

    9,2 g
  • Szénhidrát

    38,7 g
  • Fehérje

    13,3 g