Erdei joghurtos recept

2012-04-03
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Ezeket szerezd be:

  • 2 pohár erdei gyümölcsös joghurt
  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • 25 dkg kristálycukor
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • friss eper, szamóca vagy málna
  • citromlé

Elkészítés

1. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Egy robotgépben felverjük a vajat a cukorral és a tojásokkal. Megvárjuk míg szép habos állagú krémet kapunk, akkor hozzáadhatjuk a tejszínt és a sütőport. Tovább kavarjuk, majd végül mehet bele a liszt és legutoljára a joghurt.

Jól összedolgozzuk őket.

2. Ezúttal már habverővel hozzákeverjük az átmosott erdei gyümölcsök felét és 2 evőkanál citromlevet. Előveszünk egy tepsit vagy sütőformát, amit kivajazunk, lisztezünk.

3. Öntsük a tésztát a tepsibe, majd a tetejét szórjuk meg a maradék gyümölccsel, hogy ne csak az alján legyenek. Tegyük sütőbe és 180 C-on süssük 20 percig, vagy amíg megbarnul a teteje. Fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy a belseje is megsült.

Porcukorral vagy erdei gyümölcsös lekvárral melegen tálaljuk.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

2,246 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Egyszerű túrós sütemény

  • Bögrés mákos piskóta

  • Erdei gyümölcsös polentatorta

  • Túrótorta gyümölccsel

  • Pihe-puha almás süti