Brownie fehér csokival és eperrel

2015-10-16
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 35 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Egy kihagyhatatlan sütemény recept, ami eperrel készült.

Ezeket szerezd be:

  • 22 dkg margarin
  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 2 egész tojás
  • 1 tábla fehér csoki
  • 1 tábla étcsokoládé
  • 1 kis pohár joghurt
  • 3-4 ek kakaópor
  • 2 dl víz
  • Öntethez:
  • 1 tábla fehér csoki
  • 10 dkg margarin
  • 1 dl joghurt
  • 10 dkg porcukor
  • eper (ízlés szerint)

1. Lépés

A vizet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a kakaóport, a margarint, és forralásig a tűzön hagyjuk. Amikor egyet forr levesszük a tűzről, belekeverjük a cukrot, a cukor után a joghurtot, ezután a tojásokat, és végül a lisztes szódabikarbónát.

2. Lépés

Csomómentesre kikeverjük. Egy közepes méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk, a massza felét beleöntjük, erre az apróra vagdalt csokoládékat tesszük, majd ismét a masszát öntjük.

3. Lépés

170-180 fokos sütőbe tesszük. 15-20 perc múlva megsül, felkockázzuk, és fehér csokis krémmel leöntjük a szeleteket.

4. Lépés

A csokiöntet elkészítése: a hozzávalókat gőz felett felolvasztjuk, és a süteményszeletekre tesszük, eperrel szervírozzuk.

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 996 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Lisztmentes brownie

  • Diétás csokis brownie

  • Brownie torta recept

  • Babos brownie

  • Meggyes brownie

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1,049 kcal
  • Zsír

    61.3g
  • Szénhidrát

    118.4g
  • Fehérje

    11.8g
  • Koleszterin

    66mg
  • Cukor

    81.5g