Mangós piskóta

2018-01-23
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

Mostanában elég olcsó volt az egyik szupermarketben a mangó, így betáraztam belőle. Nem csak smoothie-t szeretek belőle készíteni, de süteményben is isteni.

Ezeket szerezd be:

  • 1 db Mangó (érett)
  • 17 dkg Cukor
  • 2 db Tojás
  • 1.2 dl Görög joghurt
  • 1.2 dl Olaj
  • 1 limeból nyert Lime héja
  • 17 dkg Liszt
  • 1 csomag Sütőpor
  • 3 dkg Kókuszreszelék
  • 2 ek Porcukor

1. lépés

A sütőt 180°C-ra előmelegítjük, és egy 18cm-es tortaformát kókuszolajjal kikenünk.

2. lépés

A mangót meghámozzuk, a húsát vékony szeletekre vágjuk, a szeleteket a tortaforma aljára helyezzük.

3. lépés

A cukrot, az olajjal, a tojással, a joghurttal és a lime héjával összekeverjük egy nagy tálban. Ezután hozzászitáljuk a lisztet, a sütőport, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, majd az egészet jól összedolgozzuk.

4. lépés

A tésztát ráöntjük a mangóra, és elsimítjuk. Betesszük a sütőbe és 30 percig sütjük, utána letakarjuk, hogy ne égjen meg, és még 20 percig sütjük tovább.

5. lépés

15 percig hűlni hagyjuk a formában, majd utána egy tányérra borítjuk, hogy a mangószeletek legyenek felfelé. Tálaláskor porcukorral megszórjuk.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 904 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Szilvás lepény recept

  • Gyors joghurtos-meggyes süti

  • Egyszerű meggyes piskóta

  • Lekváros-kakaós holdacska

  • Körtés szelet Gizitől

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    761,78 kcal
  • Zsír

    38,46g
  • Koleszterin

    93mg
  • Szénhidrát

    98,7g
  • Cukor

    62,58g
  • Fehérje

    9,79g