Cádizi kenyérleves

2013-03-21
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Amikor külföldre megyek nyaralni, akkor mindig kihagyom a teljes ellátást, és inkább az ottani igazi konyhát helyezem előtérbe. Így tettem Spanyolországban is, ahol megkóstoltam a híres cádizi kenyérlevest. Mikor hazajöttem, akkor döbbentem rá, hogy milyen egyszerű is az elkészítése.

Ezeket szerezd be:

  • 40 dkg Kenyér
  • 5 gerezd nagyobb Fokhagyma
  • Bors
  • Olaj

1. lépés

A kenyeret elsőnek is vágjuk fel nagyon vékony szeletekre és tegyük bele tűzálló tálba (például cseréptálba).

2. lépés

A fokhagymát pucoljuk meg és kevéske forró olajon pirítsuk meg. Sózzuk-borsozzuk, majd öntsük fel vízzel (nem kell sok!). Forraljuk fel.

3. lépés

Ha felforrt a levesünk, akkor öntsük rá a kenyérszeletekre és hagyjuk állni egy picit, majd tegyük be az előmelegített sütőbe és enyhén pirítsuk meg.

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , ,

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 505 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült kolbászleves sült gombával és krumplival

  • Fehérboros retekleves

  • Fokhagymás garnélarák

  • Bolognai zabkorpa palacsintából

  • Brokkolis garnélarák

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    333 kcal
  • Összes Zsír

    10,1 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    52,2 g
  • Cukor

    4,3 g
  • Fehérje

    7,9 g