Cádizi kenyérleves
2013-03-21- Típus: Diétás levesek, Karcsúsító ételek, Különleges levesek
- Nemzetiség: Spanyol
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 25 perc
Amikor külföldre megyek nyaralni, akkor mindig kihagyom a teljes ellátást, és inkább az ottani igazi konyhát helyezem előtérbe. Így tettem Spanyolországban is, ahol megkóstoltam a híres cádizi kenyérlevest. Mikor hazajöttem, akkor döbbentem rá, hogy milyen egyszerű is az elkészítése.
Ezeket szerezd be:
- 40 dkg Kenyér
- 5 gerezd nagyobb Fokhagyma
- Só
- Bors
- Olaj
1. lépés
A kenyeret elsőnek is vágjuk fel nagyon vékony szeletekre és tegyük bele tűzálló tálba (például cseréptálba).
2. lépés
A fokhagymát pucoljuk meg és kevéske forró olajon pirítsuk meg. Sózzuk-borsozzuk, majd öntsük fel vízzel (nem kell sok!). Forraljuk fel.
3. lépés
Ha felforrt a levesünk, akkor öntsük rá a kenyérszeletekre és hagyjuk állni egy picit, majd tegyük be az előmelegített sütőbe és enyhén pirítsuk meg.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 505 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
333 kcal -
Összes Zsír
10,1 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
52,2 g -
Cukor
4,3 g -
Fehérje
7,9 g