Tejes pite mandulalisztből
2016-04-11- Típus: Pite
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 55 perc
A tejes pite az egyik kedvencem, mert kevés a macera vele, és sokféleképpen tudom variálni. Ezúttal egy diétázó barátnőm kedvéért alacsony kalóriatartalmú változatban készült.
Ezeket szerezd be:
- 100 g mandulaliszt
- 400 ml kókusztej
- 50 g vaj
- 80 g barna cukor
- 3 db tojás
- 300 g áfonya
- fahéj
1. lépés
A tojásokat fehéredésig összekeverjük a cukorral, majd hozzá adjuk a puha vajat. Simára keverjük.
2. lépés
Öntsük hozzá a kókusztejet, és alaposan dolgozzuk össze. Azután kis adagokban szórjuk bele a mandulalisztet, és keverjük csomómentesre.
3. lépés
Osszuk el a megmosott, lecsepegtetett gyümölcsöt egy kivajazott tűzálló tál aljában. Én jelen esetben áfonyát használtam hozzá, de mással is nyugodtan próbáljuk ki, pl. meggyel, málnával, ribizlivel. Öntsük rá a tésztát úgy, hogy az teljesen ellepje a gyümölcsöt.
4. lépés
Süssük 170 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Még melegen szórjuk meg a tetejét egy kevés cukorral és őrölt fahéjjal.
Értékelések
(4 / 5)
4 személy értékelt
5 180 megtekintés