Diós blondie recept
2012-09-20- Hány főre: 8
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 1:10 p
A brownie ikertestvére is igen népszerű nálunk, nagyon sok verzióban létezik. Most egy diós változatot mutatok nektek, amit egyaránt variálhatunk mogyoróval, pekándióval is.
Ezeket szerezd be:
- 1,5 csésze sótlan vaj
- 2,5 csésze liszt
- 1,5 teáskanál sütőpor
- 1,5 teáskanál só
- 4 nagy tojás
- 2 csésze barna cukor
- 1 evőkanál vanília kivonat
- 1 csésze dió, mogyoró vagy pekándió
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 170°C-ra. Vajazzuk ki a sütőformánkat és helyezzünk bele egy sütőpapírt. Egy lábasban közepes lángon olvasszuk fel a vajat, és továbbra is lassú tűzön hagyjuk egy kicsit barnulni, majd vegyük le.
2. Lépés
Keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót. Tegyük félre. Egy másik tálban keverjük össze a tojást és a cukrot, amíg könnyű és puha lesz, kb 3 perc alatt. Keverjük össze a vaníliát és pirított vajat, majd minden egyes összetevőt öntsünk egybe.
3. Lépés
Öntsük a tésztát az előkészített tepsibe és süssük 45-55 percig, vagy tűpróbáig. Sütés után vegyük ki a sütőből és felvágás előtt hagyjuk állni 10 percet.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 998 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
720 kcal -
Zsír
47.1 g -
Szénhidrát
68.1 g -
Fehérje
8.8 g