Diós blondie recept

2012-09-20
  • Hány főre: 8
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

A brownie ikertestvére is igen népszerű nálunk, nagyon sok verzióban létezik. Most egy diós változatot mutatok nektek, amit egyaránt variálhatunk mogyoróval, pekándióval is.

Ezeket szerezd be:

  • 1,5 csésze sótlan vaj
  • 2,5 csésze liszt
  • 1,5 teáskanál sütőpor
  • 1,5 teáskanál só
  • 4 nagy tojás
  • 2 csésze barna cukor
  • 1 evőkanál vanília kivonat
  • 1 csésze dió, mogyoró vagy pekándió

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 170°C-ra. Vajazzuk ki a sütőformánkat és helyezzünk bele egy sütőpapírt. Egy lábasban közepes lángon olvasszuk fel a vajat, és továbbra is lassú tűzön hagyjuk egy kicsit barnulni, majd vegyük le.

2. Lépés

Keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót. Tegyük félre. Egy másik tálban keverjük össze a tojást és a cukrot, amíg könnyű és puha lesz, kb 3 perc alatt. Keverjük össze a vaníliát és pirított vajat, majd minden egyes összetevőt öntsünk egybe.

3. Lépés

Öntsük a tésztát az előkészített tepsibe és süssük 45-55 percig, vagy tűpróbáig. Sütés után vegyük ki a sütőből és felvágás előtt hagyjuk állni 10 percet.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 514 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Lisztmentes brownie

  • Diétás csokis brownie

  • Brownie torta recept

  • Babos brownie

  • Meggyes brownie

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    720 kcal
  • Zsír

    47.1 g
  • Szénhidrát

    68.1 g
  • Fehérje

    8.8 g