Sült tejfölös csirkeszárnyak
2013-12-02- Típus: Tejfölös csirke receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
Nagyon szeretjük a csirkét minden formájában. A szárnyakat most ebben a formában készítettem el.
Ezeket szerezd be:
- 1 kiló csirkeszárny
- 1 kanál liszt
- só, bors
- majoránna
- 4 deci tejföl
- 2 kanál étolaj
- 3 derezd zúzott fokhagyma
- 1 teáskanál őrőlt pirospaprika
- 1 tojássárgája
- A tetejére:
- 10 deka reszelt sajt
1. Lépés
A csirkeszárnyakat megtisztítom, megmosom, a szárnyvégeket levágom. Amikor leszáradt besózom.
A tejfölt a többi hozzávalóval összekeverem, a sózott húsokat beleforgatom és hőálló tálba egymás mellé lerakom.
2. Lépés
Leszórom a reszelt sajttal. Az edényt lefedem és 200 fokon szép pirosra megsütöm. Burgonyasalátával és rizzsel tálalom.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
2 473 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
712 kcal -
Zsír
39.4g -
Koleszterin
317mg -
Szénhidrát
5.2g -
Cukor
1.9g -
Fehérje
80.2g