Sült tejfölös csirkeszárnyak

2013-12-02
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Nagyon szeretjük a csirkét minden formájában. A szárnyakat most ebben a formában készítettem el.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kiló csirkeszárny
  • 1 kanál liszt
  • só, bors
  • majoránna
  • 4 deci tejföl
  • 2 kanál étolaj
  • 3 derezd zúzott fokhagyma
  • 1 teáskanál őrőlt pirospaprika
  • 1 tojássárgája
  • A tetejére:
  • 10 deka reszelt sajt

1. Lépés

A csirkeszárnyakat megtisztítom, megmosom, a szárnyvégeket levágom. Amikor leszáradt besózom.
A tejfölt a többi hozzávalóval összekeverem, a sózott húsokat beleforgatom és hőálló tálba egymás mellé lerakom.

2. Lépés

Leszórom a reszelt sajttal. Az edényt lefedem és 200 fokon szép pirosra megsütöm. Burgonyasalátával és rizzsel tálalom.

 

 

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

1,517 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tejfölös fenyőgombás falatok

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    712 kcal
  • Zsír

    39.4g
  • Koleszterin

    317mg
  • Szénhidrát

    5.2g
  • Cukor

    1.9g
  • Fehérje

    80.2g