Mézes-joghurtos sajttorta

2016-03-07
  • Hány főre: 8
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 1:25 p
  • Elkészítés: 1:55 p

Tegyük egy kis mediterrán varázslattal gazdagabbá vacsoráinkat ezzel a tökéletes desszerttel.

Ezeket szerezd be:

  • 100g mézes keksz
  • 85g pirított mandula
  • 85g vaj
  • 250ml görög joghurt
  • 750g mascarpone
  • 2 tojás
  • 1 citrom héja
  • 1 narancs héja
  • 250ml méz

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra. Törjük össze a kekszet és a mandulát egy robotgéppel. Keverjük hozzá a vajat, majd nyomkodjuk ezt a keveréket egy 23cm-es hőálló sütőedénybe. Süssük 10 percig, amíg ropogós lesz a keksz.

2. lépés

Keverjük össze a joghurtot és a mascarponét. Habverővel verjük fel a tojásokat egyesével és adjuk hozzá a joghurtos-marcarponés keverékhez. Keverjük hozzá a citrom- és narancshéjat, majd jöhet bele a méz.

3. lépés

A krémet öntsük a kekszes alapra, fedjük le lazán fóliával és süssük 1 órát. Ezután vegyük le a fóliát, és süssük további 15 percig, amíg enyhén aranybarna lesz a teteje. Hagyjuk kihűlni.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

7 955 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Diétás epres sajttorta recept

  • New York cheesecake eperrel

  • Citromos sajttorta recept

  • Csokoládé-narancs sajttorta

  • Csokoládés-céklás torta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    789 kcal
  • Zsír

    65g
  • Fehérje

    12g
  • Szénhidrát

    40g
  • Cukor

    34g
  • 0.67g