Mézes-joghurtos sajttorta
2016-03-07- Típus: Sajttorták
- Nemzetiség: Amerikai
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 8
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:25 p
- Elkészítés: 1:55 p
Tegyük egy kis mediterrán varázslattal gazdagabbá vacsoráinkat ezzel a tökéletes desszerttel.
Ezeket szerezd be:
- 100g mézes keksz
- 85g pirított mandula
- 85g vaj
- 250ml görög joghurt
- 750g mascarpone
- 2 tojás
- 1 citrom héja
- 1 narancs héja
- 250ml méz
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra. Törjük össze a kekszet és a mandulát egy robotgéppel. Keverjük hozzá a vajat, majd nyomkodjuk ezt a keveréket egy 23cm-es hőálló sütőedénybe. Süssük 10 percig, amíg ropogós lesz a keksz.
2. lépés
Keverjük össze a joghurtot és a mascarponét. Habverővel verjük fel a tojásokat egyesével és adjuk hozzá a joghurtos-marcarponés keverékhez. Keverjük hozzá a citrom- és narancshéjat, majd jöhet bele a méz.
3. lépés
A krémet öntsük a kekszes alapra, fedjük le lazán fóliával és süssük 1 órát. Ezután vegyük le a fóliát, és süssük további 15 percig, amíg enyhén aranybarna lesz a teteje. Hagyjuk kihűlni.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
7 955 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
789 kcal -
Zsír
65g -
Fehérje
12g -
Szénhidrát
40g -
Cukor
34g -
Só
0.67g