Csokoládé-narancs sajttorta

2015-12-01
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 1:15 p
  • Elkészítés: 1:50 p

Ha már készülünk a Karácsonyra, akkor ideje kipróbálni a következő receptet. Nem fogunk csalódni benne.

Ezeket szerezd be:

  • Alap:
  • 200g étcsokoládés keksz
  • 75g olvasztott vaj
  • Töltelék:
  • 4 nagy tojás
  • 2 tojássárgája
  • 2 x 280g krémsajt
  • 150ml tejszín
  • 140g porcukor
  • 1 narancs reszelt héja
  • 4 evőkanál narancslikőr
  • Tetejére:
  • 50g tejcsokoládé
  • 50g narancsos csokoládé

1. lépés

Enyhén vajazzunk ki egy 20 cm-es tortaformát, tegyünk az aljára sütőpapírt. Tegyük a kekszet és a vajat egy konyhai robotgépbe, majd keverjük finom morzsa állgúra. Egyenletesen osszuk el a tortaformában a morzsát, majd nyomkodjuk bele a forma aljába. Tegyük be a hűtőbe és hagyjuk állni 30 percig.

2. lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. A töltelékhez tegyük a tojást és a tojássárgáját a konyhai robotgépbe és addig keverjük, amíg finom habos állaga lesz. Adjuk hozzá a krémsajtot, tejszínt, cukrot, narancshéjat, narancslikőrt és dolgozzuk tovább simára. Öntsük az elkészült krémet a kekszes alap tetejére. 

3. lépés

A formánkat ezután takarjuk le fóliával. Tegyük be a tortaformát a sütőbe és süssük körülbelül 1 óra 15 percig. Akkor jó, amikor a krém kicsit megbarnult a tetején.

4. lépés

Vegyük ki a sütőből, és szórjunk a tetejére reszelt csokoládét. Hagyjuk kihűlni további 1 óráig, utána pedig tegyük hűtőbe. Érdemes a vendégvárás előtt 1 nappal készíteni. 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 354 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Diétás epres sajttorta recept

  • New York cheesecake eperrel

  • Citromos sajttorta recept

  • Mézes-joghurtos sajttorta

  • Csokoládés-céklás torta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    575 kcal
  • Fehérje

    10g
  • Szénhidrát

    33g
  • Zsír

    43g
  • Cukor

    25g
  • 0.8g

Kommentek

  • Czupponné Bratl M

    A kép nem ezt a sült tortát ábrázolja, annak mint ahogy irják is, sütéstől negbarnul a teteje. Miért 2×280 gr a krémsajt, ha egybe belemegy a krémalapba? (Miért nem irják, hogy 560gr?) Megtévesztő, ahogy leirják. Tamáskodom, mert elkészíteném karácsonyra, de igy bizonytalan vagyok, milyen is lesz?