Csípős tojásos paprika

2013-05-23
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Mamáknál voltunk és kaptunk jó kis csípős paprikákat. A kétszer csíp típusból… :) Nosza másnap reggelire egyből egy kis tojásos finomságot készítettünk belőle.

Ezeket szerezd be:

  • 6 db csípős Paprika
  • 4 db Paradicsom
  • 2 db Vöröshagyma
  • 2 gerezd Fokhagyma
  • 6 db Tojás
  • Olaj

1. lépés

A paprikát tetszés szerint összevágjuk, a paradicsom héját lehúzzuk és kisebb kockákra vágjuk. A vöröshagymát vágjuk apróra, a fokhagymát pedig összezúzzuk.

2. lépés

Olajon megsütjük a paprikát, majd hozzáadjuk a hagymát, paradicsomot, fokhagymát és sóval fűszerezzük. Gyakori kevergetés mellett az egészet kis lángon puhára pároljuk.

3. lépés

Tojásokat feltörjük, felverjük, a párolt zöldségekre dobjuk. Ízlésünk szerint a nekünk megfelelő állagra főzzük. (Én félfolyósan, tunkolósan szeretem) Ha sótlan, utólag sózzuk.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 598 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Shakshouka recept

  • Lecsó sajtos virslivel és krumplival

  • Lecsós bab sajttal

  • Piperade, azaz francia lecsó tojással

  • Vörösboros rizses lecsó füstölt szalonnával és kolbásszal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    286 kcal
  • Összes Zsír

    20,6 g
  • Koleszterin

    246 mg
  • Szénhidrát

    16,7 g
  • Cukor

    8,6 g
  • Fehérje

    11 g