Kapros csirke fetás salátával
2012-07-31- Típus: Csirkesaláta, Fehérje nap
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 30 perc
Az egyik nap vettem friss kaprot és tudtam, hogy van otthon egy kevés csirkemell és feta sajt.
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg Csirkemell
- 1 evőkanál Kapor
- 3 evőkanál Margarin
- 1 db Vöröshagyma
- 1 evőkanál Citromlé
- 3 db Paradicsom
- 1 kisebb Kígyóuborka
- 1 evőkanál Olívaolaj
- 20 dkg Feta sajt
1. lépés
Kezdésnek apróra vágjuk a vöröshagymát és serpenyőben margarin fölött üvegesre pároljuk. Ha ezzel végeztünk, akkor hozzáadjuk az 1 evőkanál citromlét, az 1 evőkanál kicsire felaprított kaprot és végül az ételízesítőt.
2. lépés
A csirkemellet csíkokra vagy kockákra vágjuk, majd a vöröshagymás keverékre tesszük. Fedőt teszünk rá és körülbelül 10 percig pároljuk. Néha kevergessük meg.
3. lépés
Előkészítjük a fetás salátát. Az uborkát, paradicsomot és a sajtot kis kockákra vágjuk vagy az utóbbit szétmorzsoljuk. 1 evőkanál olívaolajjal összekeverjük és a kész puha csirkemellel melegen tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
3 774 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
779 kcal -
Összes Zsír
51,1 g -
Koleszterin
217 mg -
Szénhidrát
17,3 g -
Cukor
10,3 g -
Fehérje
63,2 g