Curry-vel töltött pulyka
2012-11-14- Típus: Curry-s húsok, Göngyölt hús receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:30 p
- Elkészítés: 2:0 p
A curry-t nem olyan régóta használom a konyhában, de elsőre beleszerettem az indiai fűszerbe. Egyszerűen lehet feldobni bármilyen szárnyas ételt vele.
Ezeket szerezd be:
- 1 evőkanál (15 ml) vaj
- 1 hagyma, felaprítva
- 2 gerezd fokhagyma, felaprítva
- 1 csésze alma, hámozott és kockára vágott
- 1/2 evőkanál curry por
- Só és frissen őrölt bors
- kb. 1 kg kicsontozott pulykamell
- 300 g reszelt sajt
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 220 ° C-ra. Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat közepes hőfokon és pirítsuk meg rajta a hagymát, fokhagymát és a kockára vágott almát. Körülbelül 5 perc múlva finom illatos lesz. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a curry port és fűszerezzük ízlés szerint még egy kis sóval. Keverjük jól össze és hagyjuk kihűlni.
2. lépés
Vágja az egész pulykamellet félbe, terítsük ki, hogy olyan legyen, mint egy nyitott könyv. Adjuk hozzá a reszelt sajtot a curry-s keverékhez. Töltsük a pulyka alsó felébe a keveréket, majd zárjuk össze, rögzítsük fogpiszkálóval.
3. lépés
Helyezzük a pulykát egy kivajazott sütőformába, majd süssük 15-20 percig. Csökkentsük a hőt 180°C-ra és főzzük további 1 órán át.
Tálaljuk krumplipürével vagy rizzsel.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
6 544 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
333 kcal -
Zsír
15.6g -
Szénhidrát
12.7g -
Fehérje
34.6g