Curry-vel töltött pulyka

2012-11-14
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 1:30 p
  • Elkészítés: 2:0 p

A curry-t nem olyan régóta használom a konyhában, de elsőre beleszerettem az indiai fűszerbe. Egyszerűen lehet feldobni bármilyen szárnyas ételt vele.

Ezeket szerezd be:

  • 1 evőkanál (15 ml) vaj
  • 1 hagyma, felaprítva
  • 2 gerezd fokhagyma, felaprítva
  • 1 csésze alma, hámozott és kockára vágott
  • 1/2 evőkanál curry por
  • Só és frissen őrölt bors
  • kb. 1 kg kicsontozott pulykamell
  • 300 g reszelt sajt

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 220 ° C-ra. Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat közepes hőfokon és pirítsuk meg rajta a hagymát, fokhagymát és a kockára vágott almát. Körülbelül 5 perc múlva finom illatos lesz. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a curry port és fűszerezzük ízlés szerint még egy kis sóval. Keverjük jól össze és hagyjuk kihűlni.

2. lépés

Vágja az egész pulykamellet félbe, terítsük ki, hogy olyan legyen, mint egy nyitott könyv. Adjuk hozzá a reszelt sajtot a curry-s keverékhez. Töltsük a pulyka alsó felébe a keveréket, majd zárjuk össze, rögzítsük fogpiszkálóval.

3. lépés

Helyezzük a pulykát egy kivajazott sütőformába, majd süssük 15-20 percig. Csökkentsük a hőt 180°C-ra és főzzük további 1 órán át.
Tálaljuk krumplipürével vagy rizzsel.

 

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 758 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Aszalt szilvával töltött csirkemell Marcsitól

  • Rumba áztatott aszalt gyümölcsökkel töltött sertéskaraj

  • Sonkával-sajttal-paprikával töltött és baconba tekert csirkemell

  • Tejszínes chilis-currys csirkemellcsíkok rizzsel

  • Currys csirkemell kurkumás-korianderes rizzsel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    333 kcal
  • Zsír

    15.6g
  • Szénhidrát

    12.7g
  • Fehérje

    34.6g