Csokis piskóta rolád

2013-06-29
Csokis rolád
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 50 perc

A piskóta tekercs nem mindig szokott sikerülni, ezt valljuk be. Nem mindegy, hogy milyen arányokat használunk és sokszor a sütő márkája is nyom a latban. Ez a recept nekem bevált és sokszor készítem.

Ezeket szerezd be:

  • Tészta:
  • 4 tojássárgája
  • 4 tojásfehérje
  • 100 g porcukor
  • 75 g sima liszt
  • 25g kukoricaliszt
  • 25g kakaó
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • csipet só
  • Krém:
  • 250g mascarpone
  • 250g eper
  • 190 ml víz
  • 3 evőkanál cukor
  • 30 g liszt
  • 2 teáskanál zselatin
  • Egyéb:
  • 3-4 evőkanál eperlekvár
  • porcukor

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. A tojássárgáját keverjük össze a porcukorral, amíg puha krémet kapunk. A fehérjéket egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd keverjük hozzá a tojássárgás krémhez, laza mozdulatokkal.

2. lépés

Öntsük hozzá a liszteket, a kakaót és a sütőport. Óvatos mozdulattal dolgozzuk simára a tésztát. Simítsuk el a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsiben, és az előmelegített sütőben 12 percig sütjük.

3. lépés

Ahogy megsült, fordítsuk rá egy tiszta, száraz konyharuhára, megszórjuk porcukorral. Amikor kicsit később lehűlt, könnyedén húzzuk le róla a sütőpapírt.

4. lépés

Most elkészítjük a krémet: Öblítsük le az epret, szedjük le a szárait. 50g-t tegyünk félre, a többit tegyük egy lábasba, és öntsük hozzá a fele vizet. Melegítsük, aztán adjunk hozzá cukrot, és forraljuk fel.

5. lépés

Szitáljuk bele a lisztet. Öntsük hozzá a maradék vizet, és keverjük csomómentesre. Gyorsan vegyük le a tűzről, időnként keverjük át. Öntsük a zselatint egy kis hideg vízbe, és hagyjuk megduzzadni.

6. lépés

Az epres keverékhez adjuk hozzá a mascarponet, majd a zselatinnal keverjük össze. Dolgozzuk össze a krémet alaposan, és tegyük hűtőbe kb. fél órára.

7. lépés

Terítsük ki a piskótát, kenjük be vékony réteg lekvárral, majd egyenletesen kenjük el rajta a mascarpones krémet. Szórjuk meg a megmaradt eperrel vagy málnával és a konyharuha segítségével tekerjük fel. Csomagoljuk, tegyük hűtőbe lehetőleg egy éjszakára.

Tálalás előtt megszórjuk a tetejét porcukorral.

 

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

7,296 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Mákos piskótarolád almás krémmel

    Mákos piskótarolád almás krémmel

  • Diós-csokis szelet

    Diós-csokis szelet

  • Citromos rolád

    Citromos rolád

  • Csokis-kókuszos tekercs gluténmentesen

    Csokis-kókuszos tekercs gluténmentesen

  • Kókusz tekercs

    Kókusz tekercs

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    348 kcal
  • Zsir

    9.3g
  • Szénhidrát

    56.6g
  • Fehérje

    11.8