Almás felfújt

2012-08-21
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 55 perc
  • Elkészítés: 1:15 p

Egy almás-fahéjas desszert, ami könnyen és egyszerűen kész van. A téli estéken igazán ajánlott jó melegen. :)

Ezeket szerezd be:

  • Töltelékhez:
  • 6 nagyobb alma, hámozva és gerezdekre vágva
  • 1/2 csésze cukor
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • 1/4 teáskanál szerecsendió
  • csipet só
  • 2 evőkanál friss citromlé
  • 1/2 csésze víz
  • Tésztához:
  • 1/2 csésze liszt
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 1/4 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 evőkanál hideg vaj
  • 1/3 csésze görög joghurt
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál barna cukor (mindegyik sütőforma tetejére)

1. lépés

Egy nagy nagy fazékban keverjük össze az almás töltelék összetevőit és főzzük alacsony lángon körülbelül 25 percig óvatosan megkeverve, amíg az alma megpuhul. Mikor ez kész, osszuk el az almát a sütőformákba.

2. lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Egy közepes méretű tálban keverjük el a lisztet, a kristálycukrot, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Vágjuk fel a hideg vajat kis kockákra.

3. lépés

Egy kis tálban keverjük össze a joghurtot és az olajat, alaposan dolgozzuk össze. Adjuk hozzá a száraz keveréket, és addig keverjük, amíg egyenletesen elkeveredik, majd mindegyik sütőforma tetejére helyezzünk ebből a keverékből egy jó nagy púpozott kanállal.

4. lépés

Meghintjük barna cukorral a tetejét és süssük 30 percig, amíg az alma buborékozni kezd. Hagyjuk állni 8-10 percig tálalás előtt.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 958 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Datolyás felfújt

  • Málnás-rebarbarás felfújt

  • Áfonyás-rebarbarás felfújt

  • Citromfelfújt recept

  • Hideg málnaszuflé

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    261,5 kcal
  • Zsír

    4,7 g
  • Szénhidrát

    56,9 g
  • Fehérje

    1,9 g