Csokis-pekándiós szelet
2012-10-29- Típus: Kevert süti
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 8
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 50 perc
A következő sütemény nem csak ránézésre, hanem ízre is isteni. A sűrű, minimum 70%-os csokoládé, pedig nagyon finom együtt a pekándióval.
Ezeket szerezd be:
- Tésztához:
- 1/2 csésze vaj, lágyított
- 1 csésze cukor
- 4 tojás
- 1 csésze liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/8 teáskanál só
- 1 teáskanál vanília-kivonat
- 1,5 csésze csokiszirup vagy olvasztott csoki
- Máz:
- 1/2 csésze vaj
- 1/2 csésze tört étcsokoládé
- 3/4 csésze cukor
- 1/3 csésze tej
- 1 teáskanál vanília-kivonat
- 1/4 teáskanál teáskanál őrölt fahéj, opcionális
- 1/2 csésze apróra vágott pekándió, opcionális
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra, lisztezzünk majd vajazzunk ki egy sütőformát. Egy elektromos keverővel keverjük össze a vajat és a cukrot, amíg könnyű és puha lesz. Adjuk hozzá a tojást egyszerre.
2. lépés
Ujjunkkal keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót együtt egy másik tálban. Adjuk hozzá a vajas keveréket, tovább keverjük. Végül jöhet a vanília és csokoládé szirup, majd az egész tésztát jól összekeverjük.
3. lépés
Öntsük az előkészített formába és süssük 25-30 percig. Tegyük félre hűlni a süteményt.
Készítsük el a tetejére a mázat. A vajat, a csokoládét, a cukrot, a tejet és a fahéjat egy lábasban közepes lángon forraljuk fel. Vegyük le a tűzről a lábast és keverjük hozzá a vaníliát és a pekándiót. Az egész mázat töltsük a sütemény tetejére. Hűtőben érdemes várni, ameddig a csokis máz megköt a tetején.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
3 755 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
754 kcal -
Zsír
35.4g -
Szénhidrát
103.7g -
Fehérje
8.4g