Csirkeragu leves recept
2012-04-21- Típus: Ragulevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 40 perc
Egy jól elkészített csirkeragu leves tökéletes vendégváró recept, garantáltan megnyalja az összes vendég minden ujját.
Ezeket szerezd be:
- 2 nagy répa
- 1 nagy hagyma (egészben)
- 1 nagy fehérrépa
- 4-5 krumpli
- 25 dkg csirkemell
- 1 csésze zöldborsó
- vágott petrezselyem
- 1 evőkanál szárított tárkony
- 1 pohár tejföl
- só, bors
Recept elkészítése
1. A zöldségeket tisztítsuk meg, majd vágjuk kis karikákra, a hússal szintén tegyünk ugyanígy. Vegyünk elő egy lábast és kezdjük el felforralni az olajat, majd mikor kicsit pattog, tegyük bele a húst és pirítsuk mindkét oldalán 2 percig.
2. Tegyük hozzá a zöldségeket is és öntjük fel 2 liter vízzel, megszórjuk ételízesítővel, sóval és szúrjuk bele a petrezselymet. A levest felforraljuk, aztán jöhet bele a borsó, majd körülbelül 20 perc alatt készre főzzük. Ízesítsük egy kis borssal, tárkonnyal, tegyük bele a tejfölt. Még egy kicsit rotyogtassuk, majd vegyük le a tűzről.
Tárkonnyal és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
5 279 megtekintés