Csirkeragu leves recept

2012-04-21
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Egy jól elkészített csirkeragu leves tökéletes vendégváró recept, garantáltan megnyalja az összes vendég minden ujját.

Ezeket szerezd be:

  • 2 nagy répa
  • 1 nagy hagyma (egészben)
  • 1 nagy fehérrépa
  • 4-5 krumpli
  • 25 dkg csirkemell
  • 1 csésze zöldborsó
  • vágott petrezselyem
  • 1 evőkanál szárított tárkony
  • 1 pohár tejföl
  • só, bors

Recept elkészítése

1. A zöldségeket tisztítsuk meg, majd vágjuk kis karikákra, a hússal szintén tegyünk ugyanígy. Vegyünk elő egy lábast és kezdjük el felforralni az olajat, majd mikor kicsit pattog, tegyük bele a húst és pirítsuk mindkét oldalán 2 percig.

2. Tegyük hozzá a zöldségeket is és öntjük fel 2 liter vízzel, megszórjuk ételízesítővel, sóval és szúrjuk bele a petrezselymet. A levest felforraljuk, aztán jöhet bele a borsó, majd körülbelül 20 perc alatt készre főzzük. Ízesítsük egy kis borssal, tárkonnyal, tegyük bele a tejfölt. Még egy kicsit rotyogtassuk, majd vegyük le a tűzről.

Tárkonnyal és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

5 279 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Citromos csirkeragu leves

  • Tárkonyos raguleves Marcsitól

  • Tárkonyos raguleves Ági módra

  • Tejszínes tárkonyos csirkeragu

  • Csirkeragu leves gombával