Csirkemell tejfölös gombamártással

2013-11-22
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 35 perc

A család kedvence. Gyorsan elkészíthető és nagyon finom!

Ezeket szerezd be:

  • A csirke sütéséhez:
  • 4 db csirkemellfilé
  • szárnyas fűszerkeverék
  • étolaj
  • finom liszt
  • A gombamártáshoz:
  • 40 dkg gomba
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 dl tejföl
  • 2 kanál finom liszt
  • 2 fej vöröshagyma
  • só, bors
  • 1 mk. pirospaprika

1. Lépés

A csirkemellet szeletekre vágjuk,egy kicsit kiklopfoljuk,sózzuk,megszórjuk szárnyas fűszerrel. A hússzeleteket lisztezzük és kevés olajon átsütjük.

2. Lépés

A gombamártáshoz a gombát megmossuk és felszeleteljük. A hagymát és a szalonnát apróra vágjuk.
A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a paprikát 10-15 percet pároljuk majd a liszttel és egy kevés vízzel elkevert tejföllel behabarjuk.

3. Lépés

Egy két percet forrni hagyjuk majd levesszük a tűzről. Spagettit készítettem mellé köretnek.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!

 

A legjobb kikapcsolódás részemre!

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2,457 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Gombás csirkemell sajttal

  • Csirkecomb gombás raguval

  • Paradicsomos-gombás csirkecsíkok

  • Gombás pulykamell recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    797 kcal
  • Zsír

  • Szénhidrát

    52.7g
  • Fehérje

    20.8g