Zöldséges burgonyaleves
2012-08-06- Típus: Krumplileves receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 60 perc
Amikor az öcsémre rátör a főzhetnék, akkor senki sem lehet a konyhában. Az viszont biztos, hogy a zöldséges burgonyalevesét nagyon keveseknek sikerült lekörözniük.
Ezeket szerezd be:
- 40 dkg Krumpli
- 10 dkg Vöröshagyma
- 10 dkg Sárgarépa
- 5 dkg Zellergumó
- 10 dkg Petrezselyemgyökér
- Só
- 1 evőkanál Olaj
- 2 gerezd Fokhagyma
- 3 db Lestyánlevél
- 2 dl Tejföl
1. lépés
A krumplit előkészítjük. Megpucoljuk, jó alaposan megmossuk és kockákra vágjuk. A zöldségeket és a hagymát is kicsi, apró kockákra aprítjuk.
2. lépés
A felvágott zöldségeket nagyon kevés olajon megpirítjuk, majd 1 liter hideg víz hozzáadásával felöntjük. Ezután körülbelül 20 percig alacsony fokozaton főzzük tovább.
3. lépés
Ha letelt 20 perc, hozzáadjuk a kockákra felvágott krumplit és a fokhagymanyomóval elintézett 2 gerezd fokhagymát, majd a legvégén az apróra vágott lestyánlevelet. Ha sótlan, utánasózunk.
A tejfölt tálalás előtt belekeverjük a levesbe.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
6 849 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
221 kcal -
Összes Zsír
12,3 g -
Koleszterin
18 mg -
Szénhidrát
25,4 g -
Cukor
3,3 g -
Fehérje
4,6 g