Zöldséges burgonyaleves

2012-08-06
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Amikor az öcsémre rátör a főzhetnék, akkor senki sem lehet a konyhában. Az viszont biztos, hogy a zöldséges burgonyalevesét nagyon keveseknek sikerült lekörözniük.

Ezeket szerezd be:

  • 40 dkg Krumpli
  • 10 dkg Vöröshagyma
  • 10 dkg Sárgarépa
  • 5 dkg Zellergumó
  • 10 dkg Petrezselyemgyökér
  • 1 evőkanál Olaj
  • 2 gerezd Fokhagyma
  • 3 db Lestyánlevél
  • 2 dl Tejföl

1. lépés

A krumplit előkészítjük. Megpucoljuk, jó alaposan megmossuk és kockákra vágjuk. A zöldségeket és a hagymát is kicsi, apró kockákra aprítjuk.

2. lépés

A felvágott zöldségeket nagyon kevés olajon megpirítjuk, majd 1 liter hideg víz hozzáadásával felöntjük. Ezután körülbelül 20 percig alacsony fokozaton főzzük tovább.

3. lépés

Ha letelt 20 perc, hozzáadjuk a kockákra felvágott krumplit és a fokhagymanyomóval elintézett 2 gerezd fokhagymát, majd a legvégén az apróra vágott lestyánlevelet. Ha sótlan, utánasózunk.

A tejfölt tálalás előtt belekeverjük a levesbe.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

6 849 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fehérboros-tejfölös krumplileves zöldségesen lecsókolbásszal

  • Tárkonyos krumplileves kolbásszal

  • Tejfölös krumplileves füstölt kolbásszal

  • Magyaros krumplileves

  • Béresleves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    221 kcal
  • Összes Zsír

    12,3 g
  • Koleszterin

    18 mg
  • Szénhidrát

    25,4 g
  • Cukor

    3,3 g
  • Fehérje

    4,6 g