Bögrés Bailey’s muffin

2013-02-03
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 35 perc

A Bailey’s nem csak a tortákat, és az italokat dobja fel, de muffinhoz is használhatjuk.

Ezeket szerezd be:

  • 1 bögre liszt
  • 2 tojás
  • 3/4 bögre cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg vaj
  • fél bögre Baileys
  • 1,5 teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál kakaó
  • 50 g étcsokoládé

1. lépés

A cukrot, a vaníliás cukrot, kakaót, a sütőport és a lisztet keverd el egy tálban. Dolgozd hozzá a tojásokat és a vajat, végül lassan öntsd hozzá a Baileys-t is.

2. lépés

Olvasszuk fel az étcsokoládét, majd laza mozdulatokkal keverjük a tésztához. A tésztákat töltsük a vajjal kikent vagy papírral kibélelt formákba, majd 180°C-on barnulásig, tűpróbáig sütjük.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

5 567 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zabpelyhes muffin reggelire

  • Almás-túrós diétás muffin

  • Kókuszos-meggyes muffin

  • Ribizlis-mákos bögrés süti

  • Fahéjas-diós muffin recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    707 kcal
  • Zsír

    13.1g
  • Szénhidrát

    58g
  • Fehérje

    4.8g