Gombás csirkemell sajttal

2014-03-26
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Egy nagyon finom gombás csirkemell receptről van szó, ami gyorsan készen van. Érdemes elkészíteni.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg csirkemell
  • 25 deka gomba
  • 3 deci tejföl
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél deci étolaj + a sütéshez
  • 15 deka reszelt sajt
  • só, bors
  • 1 tojássárgája
  • liszt

1. Lépés

A húst megmosom, szeletelem. Tetszés szerint fűszerezem: sózom, borsozom. Lisztbe forgatom és olajban jól átsütöm.
Amikor kisültek, akkor egy hőallő tálba teszem őket, de megfelel a célra bármilyen hőálló edény.

2. Lépés

A hagymát apróra szelem és a féldeci olajon üvegesre párolom. Ekkor hozzáadom a darabolt gombát, amit szintén megpárolok, majd amikor megpuhult, a hússzeletekre teszem.

3. Lépés

A tejfölt egy tojás sárgájával kikeverem és a gombás húst befedem vele.
A reszelt sajttal jól megszórom. Lefedem az edényt és addig sütöm, amíg a sajt a tetején megolvad.
Ekkor az edény tetejét leveszem, és kicsit fedő nélkül pár percig sütöm.
Sült burgonyával és rizzsel tálalom.

 

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2,438 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Csirkecomb gombás raguval

  • Paradicsomos-gombás csirkecsíkok

  • Csirkemell tejfölös gombamártással

  • Gombás pulykamell recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    845 kcal
  • Zsír

    49g
  • Szénhidrát

    7.7g
  • Fehérje

    93.1g
  • Koleszterin

    318mg
  • Cukor

    3.7g