Csirkemell paradicsommal és pestoval
2012-10-06- Típus: Csőben sült húsok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
A következő recept alapját egy gasztro újságban láttam először, amit kicsit átformáltam, és ez a recept lett belőle.
Ezeket szerezd be:
- 8 csirkemell
- 8 teáskanál pesto
- 2 közepes paradicsom
- 8 evőkanál mozzarella sajt
- só és friss bors ízlés szerint
- 4 tk bazsalikom
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. A csirkemelleket kenjük be egy ki olajjal, sózzuk, borsozzuk, majd az egyik felét kenjük meg pestoval. Tegyük be kiolajozott sütőbe és süssük a húsokat puhára.
2. lépés
Mikor a húsok már majdnem kész vannak, vegyük ki őket a sütőből, helyezzünk rá karikára vágott paradicsomot és szórjuk meg reszelt sajttal, egy kis bazsalikommal, majd mehetnek vissza a sütőbe, egészen addig, ameddig a sajt megolvad a tetején.
Tálaljuk bármilyen körettel még melegen. Úgy a jó, ha a sajt nyúlik a tetején.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
16 414 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
236 kcal -
Zsír
11.5 g -
Szénhidrát
2.5 g -
Fehérje
28.5 g