Csirkemell paradicsommal és pestoval

2012-10-06
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

A következő recept alapját egy gasztro újságban láttam először, amit kicsit átformáltam, és ez a recept lett belőle.

Ezeket szerezd be:

  • 8 csirkemell
  • 8 teáskanál pesto
  • 2 közepes paradicsom
  • 8 evőkanál mozzarella sajt
  • só és friss bors ízlés szerint
  • 4 tk bazsalikom

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. A csirkemelleket kenjük be egy ki olajjal, sózzuk, borsozzuk, majd az egyik felét kenjük meg pestoval. Tegyük be kiolajozott sütőbe és süssük a húsokat puhára.

2. lépés

Mikor a húsok már majdnem kész vannak, vegyük ki őket a sütőből, helyezzünk rá karikára vágott paradicsomot és szórjuk meg reszelt sajttal, egy kis bazsalikommal, majd mehetnek vissza a sütőbe, egészen addig, ameddig a sajt megolvad a tetején.

Tálaljuk bármilyen körettel még melegen. Úgy a jó, ha a sajt nyúlik a tetején.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

16 414 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Jénais csirke recept

  • Tavaszi csirke

  • Gombás csirke

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    236 kcal
  • Zsír

    11.5 g
  • Szénhidrát

    2.5 g
  • Fehérje

    28.5 g