Jénais csirke recept

2012-10-25
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

A következő csirke recept igazán könnyű, mindenkinek ajánlott, aki gyorsan akar kész lenni az ebéddel vagy vacsorával.

Ezeket szerezd be:

  • 400 g csirkemell
  • 4 dl tej
  • 1 evőkanál vaj
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg reszelt sajt
  • só, bors, koriander, bazsalikom ízlés szerint

1. Lépés

A csirkéket megmossuk, majd besózzuk és egy kivajazott jénai tálba fektetjük. Meghintjük a fűszerekkel, hozzáöntjük a tejet és a pépesre zúzott fokhagymát. Az egészet letakarva hűtőbe tesszük.

2. Lépés

Akár fél napig is bent hagyjuk a hűtőben érlelni. Sütés előtt előmelegítjük a sütőt 180°C-ra, majd a húsról leöntjük a tejet, a tetejét megkenjük vajjal, rászórjuk a sajtot és a sütőben ropogósra sütjük.

 

Tipp: A csirkét akár zöldségekkel is összekeverhetjük, igény szerint.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

12 599 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Csirkemell paradicsommal és pestoval

  • Tavaszi csirke

  • Gombás csirke

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    320 kcal