Jénais csirke recept
2012-10-25- Típus: Csőben sült húsok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
A következő csirke recept igazán könnyű, mindenkinek ajánlott, aki gyorsan akar kész lenni az ebéddel vagy vacsorával.
Ezeket szerezd be:
- 400 g csirkemell
- 4 dl tej
- 1 evőkanál vaj
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 15 dkg reszelt sajt
- só, bors, koriander, bazsalikom ízlés szerint
1. Lépés
A csirkéket megmossuk, majd besózzuk és egy kivajazott jénai tálba fektetjük. Meghintjük a fűszerekkel, hozzáöntjük a tejet és a pépesre zúzott fokhagymát. Az egészet letakarva hűtőbe tesszük.
2. Lépés
Akár fél napig is bent hagyjuk a hűtőben érlelni. Sütés előtt előmelegítjük a sütőt 180°C-ra, majd a húsról leöntjük a tejet, a tetejét megkenjük vajjal, rászórjuk a sajtot és a sütőben ropogósra sütjük.
Tipp: A csirkét akár zöldségekkel is összekeverhetjük, igény szerint.
Értékelések
(3.7 / 5)
3 személy értékelt
12 599 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
320 kcal