Gombás csirke
2012-07-02- Típus: Csőben sült húsok, Fehérje nap
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:20 p
Tegnap a testvérem születésnapját tartottuk és mivel nagy a család, ezért több fajta ételt készítettünk. Az egyik a gombás csirke volt.
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg Csirke
- 20 dkg Gomba
- 1 Vöröshagyma
- Paradicsom
- 1 dl Tejföl
- Reszelt Sajt
- Petrezselyemzöld
- Kevés Vaj
- Só
- Bors
Kezdésnek a csirkét kisebb darabokra vágjuk, szedjük szét, majd sózzuk be.
1. lépés
Kevés vajon a húst hirtelen kisütjük, majd ugyanebben az edényben a megmaradt vajban megpároljuk és zsírjára sütjük a szeletekre vágott hagymát és gombát.
2. lépés
Miután mindent megsütöttünk és megpároltunk, egy kivajazott tepsibe vagy tűzálló tálba beleterítjük a csirkét. Erre helyezzük a gombákat, majd a szeletelt paradicsomot. Tejföllel megkenjük a tetejét, sózzuk, borsozzuk, vágott petrezselyemmel fűszerezzük és a legvégül az egészet megszórjuk reszelt sajttal. A sütőbe betesszük és addig hagyjuk bent, amíg a sajt aranybarna nem lesz. 90 naposoknak vegyes párolt zöldséget ajánlok mellé.
Értékelések
(4.8 / 5)
4 személy értékelt
10 940 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
649 kcal -
Összes Zsír
38 g -
Koleszterin
217 mg -
Szénhidrát
10,3 g -
Cukor
5,3 g -
Fehérje
66,7 g