Gombás csirke

2012-07-02
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:20 p

Tegnap a testvérem születésnapját tartottuk és mivel nagy a család, ezért több fajta ételt készítettünk. Az egyik a gombás csirke volt.

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg Csirke
  • 20 dkg Gomba
  • 1 Vöröshagyma
  • Paradicsom
  • 1 dl Tejföl
  • Reszelt Sajt
  • Petrezselyemzöld
  • Kevés Vaj
  • Bors

Kezdésnek a csirkét kisebb darabokra vágjuk, szedjük szét, majd sózzuk be.

1. lépés

Kevés vajon a húst hirtelen kisütjük, majd ugyanebben az edényben a megmaradt vajban megpároljuk és zsírjára sütjük a szeletekre vágott hagymát és gombát.

2. lépés

Miután mindent megsütöttünk és megpároltunk, egy kivajazott tepsibe vagy tűzálló tálba beleterítjük a csirkét. Erre helyezzük a gombákat, majd a szeletelt paradicsomot. Tejföllel megkenjük a tetejét, sózzuk, borsozzuk, vágott petrezselyemmel fűszerezzük és a legvégül az egészet megszórjuk reszelt sajttal. A sütőbe betesszük és addig hagyjuk bent, amíg a sajt aranybarna nem lesz. 90 naposoknak vegyes párolt zöldséget ajánlok mellé.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4.8 / 5)

4.8 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

10 940 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült lazacfilé mángold ágyon csiperkegombával

  • Aranykeszeg sóban sütve

  • Tonhallal töltött paprika sajttal

  • Paprikás tengeri hal

  • Sült citromos pisztráng

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    649 kcal
  • Összes Zsír

    38 g
  • Koleszterin

    217 mg
  • Szénhidrát

    10,3 g
  • Cukor

    5,3 g
  • Fehérje

    66,7 g