Csípős Tofu recept

2012-05-19
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Ropogós tofu édes-csípős szósszal. Ez a recept csak azoknak ajánlott, akik szeretik a csípős ételeket.

Ezeket szerezd be:

  • 1 comag tofu
  • 5 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 kiskanál só és bors
  • 1 csésze húsleves
  • 4 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1 evőkanál reszelt gyömbér
  • 1 csésze barna cukor
  • 6 evőkanál rizsecet
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1/4 teáskanál chili
  • szabadon választott zöldség (metélőhagyma, borsó, kaliforniai paprika, paradicsom, répa)
  • 1 chili paprika

1. Lépés

Öblítsük le, majd szárazra töröljük a tofut. Vágjuk 1 cm-es kockákra.

2. Lépés

Tegyünk egy kis olajat a serpenyőbe és kezdjük el melegíteni. Keverjük össze a kukoricakeményítőt sóval és borssal. Forgassuk meg benne tofut és forró olajban süssük ki, amíg aranybarna és ropogós lesz. Ha kész, szedjük ki egy papírtörlőre, hogy az felszívja a felesleges olajat.

3. Lépés

Rakjuk bele az olajos serpenyőbe az apróra vágott paprikát, paradicsomot, répát, a fokhagymát és barnítsuk meg.

4. Lépés

Öntsük hozzá a húslevest, a barna cukrot, gyömbért, a rizsecetet, chilit, majd forraljuk fel.

5. Lépés

10 perc után csökkentsük a hőt és pároljuk. Adjunk hozzá 2 evőkanál kukoricakeményítő, keverjük, ameddig besűrűsödik.

6. Lépés

Tegyük hozzá a sült tofut a keverékhez. Vegyük le a tűzről és párolt rizzsel tálaljuk.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

6 817 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Shakshouka recept

  • Garnírozott karfiol recept

  • Gyors citromos spagetti

  • Lecsó sajtos virslivel és krumplival

  • Töltött paprika és paradicsom kolbászhússal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    373,7 kcal
  • Összes zsír

    4,9 g
  • Szénhidrát

    72,6 g
  • Fehérje

    14,6 g